Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Brain Awareness Week 2015

0

Fundația Estuar susține Brain Awareness Week 2015

În perioada 16 – 22 martie 2015 se sărbătorește Brain Awareness Week – Săptămâna Internațională de Conștientizare a Creierului.

Evenimentul este organizat anual în întreaga lume, la inițiativa Fundației Dana din Statele Unite ale Americii, în parteneriat cu organizații și instituții din peste 82 de țări. În acest an Săptămâna Creierului împlinește 20 de ani iar Fundația Estuar este parteneră a evenimentului în România.

Brain Awareness Week (BAW) este o campanie globală pentru a crește gradul de conștientizare publică despre creierul uman, precum și despre cercetările din domeniu.

Timp de o săptămână, la jumătatea lunii martie, în orașele în care există centre ale Fundației Estuar, vor fi organizate workshop-uri despre activitatea creierului, bolile psihice și disfuncționalitățile creierului, evenimente de tip Porți Deschise în centrele sociale, campanii stradale de informare asupra problemelor de sănătate mintală, antrenamente cognitive și exercitii pentru creier, ateliere recreative de fotografie, tai-chi, pictură și jocuri.

Sănătatea mintală este de multe ori neglijată, însă este la fel de importantă ca orice altă ramură a sănătății omului.

Datele oficiale arată că cel puțin unul din trei oameni pot trăi tulburări mintale pe parcursul vieții, estimându-se că aceste cifre vor crește în următorii 30 de ani. Boala psihică se situează la nivelul bolilor cardiovasculare și are o incidență de trei ori mai mare decât cancerul. Mulți dintre cei ale căror probleme sunt identificate, primesc tratament de la medicul generalist și doar patru din zece persoane diagnosticate primesc tratament psihiatric.

estuarFundația Estuar este, de peste 21 de ani, una dintre cele mai active organizații care militează pentru drepturile persoanelor cu probleme de sănătate mintală. Organizația deține cinci centre sociale: în București, Cluj Napoca, Giurgiu și Ploiești și un centru de tip Club House în Sectorul 6 din Capitală. În cadrul acestora activează atât specialiști (psihologi, psihiatri, asistenți sociali, consilieri juridici), cât și voluntari.

Organizația oferă și servicii de consiliere psihologică, socială, psihiatrică, prin intermediul unui centru național de consiliere telefonică – prin intermediul unui număr de telefon (031.40.11.444 – număr fără suprataxă, disponibil național, de luni până vineri, de la 9 la 17) şi online – prin e-mail consiliere@estuar.org, servicii care sunt oferite gratuit în cadrul proiectului ”Servicii sociale despre și pentru sănătate mintală”.

Programul evenimentului poate fi găsit la acest link: estuar.org, precum și pe pagina de Facebook a evenimentului: www.facebook.com/events

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.