Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Astăzi, 8 mai este Ziua Mondială a Mișcării de Cruce Roșie și  Semilună Roșie

0

Astăzi, 8 mai, de Ziua Mondială a Mișcării de Cruce Roșie și  Semilună Roșie, lansăm un apel la acțiune la nivel mondial, care se numește Împarte ce te face să zâmbești.

Sărbătorim dăruirea și impactul Crucii Roșii și al Semilunii Roșii, valorificând puterea unuia dintre cele mai universale simboluri – zâmbetul, și împărtășind povești pozitive.

Un zâmbet este semnul universal al fericirii, mângâierii și împlinirii. Pentru un voluntar, acesta înseamnă o muncă bine făcută. Pentru o persoană afectată de criză, poate însemna că cineva este pregătit și dornic să ajute. Vrem să valorificăm puterea acestui simbol pentru a celebra dăruirea și impactul Crucii Roșii și Semilunii Roșii, precum și al voluntarilor și al angajaților noștri.

Începem provocarea noastră cu mesajul Președintelui Societății Naționale de Cruce Roșie din România – Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române. Vă rog să găsiți atașat acestui email mesajul transmis cu ocazia Zilei Internaționale a Cruce Roșie și Semilună Roșie.

Pe parcursul zilei de 8 mai, dar și după această dată, zeci de voluntari, angajați, membri de Cruce Roșie, parteneri sau beneficiari ne vor împărtăși ceea ce le aduce zâmbetul pe buze în viața de zi cu zi.

Alăturați-vă campaniei noastre și zâmbiți! Zâmbetul este semnul universal al fericirii, mângâierii și împlinirii.

Mesajul Președintelui Societății Naționale de Cruce Roșie din România

8 mai 2018

Ziua Internațională a Crucii Roșii și Semilunii Roșii

Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie sprijină în fiecare an peste 160 de milioane de oameni aflați în situație de conflict, afectați de criză sau de dezastre naturale. Prin intermediul rețelei sale globale de aproximativ 17 milioane de voluntari și 450.000 de angajați, organizația oferă servicii umanitare relevante în timp util.

Cele 190 de Societăți Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie au avut întotdeauna o abordare universală, călăuzită de fiecare dată de principiile fundamentale: umanitate, imparțialitate, neutralitate, independență, voluntariat, unitate și universalitate.

Anul acesta, de Ziua Internațională a Crucii Roșii și Semilunii Roșii, dorim să sărbătorim dăruirea și impactul Crucii Roșii și al Semilunii Roșii, valorificând puterea unuia dintre cele mai universale simboluri – zâmbetul.

Împreună, împărtășim povești pozitive despre schimbare și speranță prin intermediul apelului la acțiune: Împarte ce te face să zâmbești!

Cu ocazia zilei de 8 Mai, sărbătorim curajul și realizările voluntarilor și angajaților noștri, care, prin implicarea și devotamentul lor, asigură menținerea angajamentului față de semenii noștri, în fiecare zi.

Suntem mândri că astăzi, în țara noastră, prin cei 5600 de voluntari și peste 350 de angajați, Crucea Roșie Română este implicată în numeroase proiecte la nivel național, precum: acordarea de suport celor nevoiași, intervenția la dezastre, acordarea de prim ajutor sau promovarea donării de sânge.

Prin activitățile sale, Crucea Roșie Română a facut de nenumărate ori dovada faptului că este “oriunde pentru oricine”. Le mulțumesc tuturor celor care donează o parte din timpul, energia sau profitul lor către Crucea Roșie Română și îi îndemn pe toți să zâmbească, pentru că zâmbetul este simbolul universal al fericirii, mângâierii și împlinirii.

Fiți Crucea Roșie!

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române

Președintele Societății Naționale de Cruce Roșie din România

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.