Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campania ECOTIC și ADIS, „Comune Curate”, ajunge în Holboca, județul Iași

0

Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, dezvoltă o nouă componentă dedicată mediului rural – COMUNE CURATE. Urmând același tip de abordare și mecanism, campania va debuta în perioada 7– 11 mai 2018 in parteneriat cu Asociația ADIS și APM Iașiîn localitatea Holboca.

 

După cum se știe, România are obligația de a atinge o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). În acest context, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației în vederea predării DEEE la punctele de colectare specializate.

Astfel, începând cu luna aprilie 2018, campania de tradiție a ECOTIC, „Orașe Curate, campanie care urmărește obiectivul de conștientizare în mediul urban, va dezvolta o componentă dedicată mediului rural, sub denumirea de COMUNE CURATE. Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC va informa locuitorii din comune și zone rurale din toată țara asupra necesității colectării DEEE și va pune la dispoziție puncte de colectare unde aceste deșeuri pot fi aduse și predate spre reciclare.

În 2018, campania continuă în Holboca, județul Iași, cu sprijinul Ministerului Mediului, ADIS Iași, Primăriei Comunei Holboca, APM Iași și ECOREC RECYCLING. Între 7– 11 mai 2018, locuitorii din Holboca sunt încurajați să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Astfel, în perioada campaniei, orice locuitor din Holboca care va preda un deșeu de minim 5kg cumulate la punctele de colectare special amenajate, va primi un premiu instant. Punctul de colectare este la sediul Primăriei Holboca (program 08:00 – 16:00).

Pentru ridicarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice mari şi voluminoase, se poate suna la numărul de telefon 0747 412 240. O echipă ECOREC se va deplasa şi va ridica DEEE de la domiciliu, în data de 11 mai 2018.

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro.

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu. Pentru mai multe detalii transmiteti un e-mail la logistica@ecotic.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.