Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Andra Rotaru la International Writers` Workshop din Hong Kong

0

În perioada 24 februarie – 24 martie 2020, scriitorii Andra Rotaru (România), Bonny Cassidy (Australia), Gabriel Payares (Venezuela), Cristina Sanchez-Andrade (Spania), Anna Tolkacheva (Rusia) și Anna Weidenholzer (Austria) beneficiază de rezidența de creație International Writers` Workshop din Hong Kong. De la înființarea sa, în anul 2004, IWW a invitat la Hong Kong peste o sută de scriitori din cincizeci de țări, selectați în urma unei jurizări competitiveScriitorii invitați stau în campus și interacționează cu studenții și personalul universitar, precum și cu scriitorii și publicul din Hong Kong. 

De-a lungul timpului, dintre scriitorii care au primit această rezidență îi amintim pe Olga Tokarczuk (Polonia), Nikola Madzirov (Macedonia), Mara Genschel (Germania), Philip Ó Ceallaigh (Irlanda), Erich Wolfgang Skawra (Austria), Hans Christoph Buch (Germania), Iulian Tănase (România).

Andra Rotarua publicat Într-un pat, sub cearșaful alb (Vinea, 2005), recompensat cu Premiul „Mihai Eminescu“, Opera Prima, premiul Asociației Scriitorilor din București, premiul „Tudor Arghezi“, premiul „Iustin Panța“; En una cama bajo la sábana blanca (traducerea volumului de debut în spaniolă, 2008); Ținuturile sudului (Paralela 45, 2010); Lemur (Cartea Românească, 2012); Tribar (Nemira, 2018). Lemur a fost distins cu premiul „Tânărul poet al anului“, în cadrul Galei Tinerilor Scriitori (2013). Volumul e publicat în America, la editura Action Books, traducere de Florin Bican (2018). În 2017, texte din Tribar au câștigat premiul revistei americane Asymptote Journal (traducere de Anca Roncea), au fost finaliste ale Gulf Coast Prize (selecție de Ilya Kaminsky) și nominalizate la Puschart Prize. În 2020 volumul Tribar urmează să apară în Germania.

Mai multe informații la pagina web:  http://iww.hkbu.edu.hk/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.