Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

11 cicliști vor pedala 563 de kilometri pentru bolnavii incurabili din Republica Moldova

0

De la HOSPICE la HOSPICE pe două roți: 11 cicliști vor pedala 563 de kilometri
pentru bolnavii incurabili din Republica Moldova

11 bicicliști vor lua startul pe 15 iunie din Chișinău în cadrul primei ediții a HOSPICE Bike Tour, un eveniment de strângere de fonduri pentru susținerea serviciilor de îngrijire paliativă a bolnavilor incurabili din Republica Moldova și România.

H2H

În cadrul HOSPICE Bike Tour, 11 bicicliști vor pleca pe 15 iunie de la centrul de îngrijire din Chișinău HOSPICE Angelus, urmând să parcurgă, până pe 19 iunie, 563 de kilometri până la destinația finală, centrul de îngrijire paliativă HOSPICE Casa Speranței din București. Traseul va avea cinci etape, una dintre acestea incluzând oprirea la centrul de îngrijire HOSPICE Casa Speranței din Brașov. Participanții trebuie să strângă minimum 500 de euro pentru cauza HOSPICE Angelus, sumă care acoperă costul a 30 de vizite la domiciliul pacienților sau al medicamentelor pentru pacienții copii pe o perioadă de două luni.

Cursa îi are ca ambasadori pe celebrul ciclist profesionist Andrei Tchmil și pe sportivul de anduranță și coach-ul Andrei Roșu.

Andrei Roșu va susține evenimentul atât ca ambasador al acestuia, cât și ca participant. „Mă bucur enorm să iau parte la această inițiativă și, pedalând de la Chișinău la București, să pot contribui la promovarea serviciilor de îngrijire paliativă oferite de HOSPICE Angelus Chișinău și HOSPICE Casa Speranței România. Haideți să pedalăm pentru o viață mai bună a pacienților care suferă de boli incurabile!” a declarat Andrei Roșu.

Traseu HOSPICE Bike Tour

Etapă Start Finiș Lungime
15 iunie Chișinău Huși (prin Hîncești) 99 km
16 iunie Huși Adjud 126 km
17 iunie Adjud Târgu Secuiesc 108 km
18 iunie Târgu Secuiesc Brașov 60 km
19 iunie Brașov București 170 km
20 iunie Întoarcerea la Chișinău cu mașina

HOSPICE Angelus și HOSPICE Casa Speran¬ței fac parte din aceeași rețea, Hospices of Hope, din Marea Britanie. Ambele sunt organizații neguvernamentale care oferă servicii de îngrijire paliativă copiilor și adulților care suferă de boli incurabile, precum și familiilor acestora. Din 2001 până în prezent, HOSPICE Angelus a oferit sprijin pentru peste 15.000 de pacienți și rude ale acestora din Republica Moldova.

Cei 11 cicliști pot fi susținuți prin donații pe platforma de fundraising guvern24.md, la adresa https://guvern24.md/en/projects/de-la-hospice-la-hospice-pe-doua-roti/. Mai multe amănunte despre cursă pot fi găsite pe pagina de facebook a evenimentului: facebook.com/hospicebiketour și pe hospice.md/hospicebiketour.

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară, care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.

Organizația își desfășoară activitatea în Brașov și București, îngrijind copii și adulți diagnosticați cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere.
HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.