Primul ecosistem complet dedicat liderilor si profesionistilor in marketing din toata Europa se lanseaza in Romania

0

Anul 2023 vine cu noutati importante pe piata de marketing din Romania. Dupa ce, conform Media FactBook, sectorul de publicitate si media a depasit 640 mil. EUR in 2022, in crestere cu peste 6% fata de anul anterior, profesionistilor in industrie le sunt deschise noi oportunitati de conectare, inovare si formare profesionala. In acest context, agentia romaneasca independenta de Digital Marketing “Marketiu” anunta lansarea celui mai cuprinzator ecosistem de marketing dedicat profesionistilor in domeniu din Europa.

Piata de Digital Marketing, cea mai dinamica, dar si cea care a vazut cea mai mare crestere in 2022 in Romania – peste 20% de la an la an, ajungand astfel la aproximativ 35% din totalul pietei de media national – este centrul principal de interes si spatiul in care se va concentra dezvoltarea si cresterea ecosistemului.

In paralel cu agentia deja recunoscuta pe piata din Romania, dar si pe cele internationale, sub umbrela noului proiect vor intra si brandurile partenere: DigiCon – conferinta dedicata exclusiv liderilor in marketing, The Marketing Uni – hub-ul de e-learning dedicat profesionistilor ce doresc avansarea rapida in cariera si dobandirea de know-how practic si The European Marketing Institute – comunitatea dedicata exclusiv specialistilor in domeniu.

Ecosistemul nou-creat are ca scop principal consolidarea comunitatii de marketeri din Europa, prin oferirea de resurse de cea mai inalta calitate, acces la noutati, trenduri, tehnologii disruptive si tool-uri profesionale pe tot parcursul carierei, inca din primii ani de activitate. Acestia vor putea accesa resurse diverse in functie nu doar de nevoi, dar si de bugetele disponibile – de la evenimente private, la produse de invatare si cursuri, rapoarte de piata sau chiar servicii profesionale de promovare online.

**„Avand experienta lucrului in trei tari europene – Marea Britanie, Danemarca si Romania – dar si a antreprenoriatului in Marketing in doua dintre acestea, am descoperit ca, pentru marea majoritate a colegilor de industrie, oportunitatile de knowledge sharing cu marketerii din alte arii geografice sunt de multe ori limitate la network-ul la care au acces in cadrul companiei in care activeaza. Astfel, de la Agentia originar fondata in UK si extinsa in Romania in 2018, a luat nastere conferinta de inovare si trenduri in Marketing DigiCon in 2019, in Romania, iar pe parcursul anului 2020 s-a nascut dorinta formarii unei comunitati mai ample care sa sustina networking-ul la fiecare nivel, distribuirea de informatii de ultima ora in industrie si dezvoltarea personala continua a colegilor marketeri – The European Marketing Institute. Prin EMI ne dorim sa alimentam curiozitatea, propagarea de informatii noi relevante, relatiile intre marketerii din Europa, dar si adoptarea inovatiilor mai rapid si mai departe decat pe plan local. Totodata, prin acest ecosistem si impactul pozitiv pe care cred ca il va avea in urmatorii 3-5 ani, am incredere ca vom putea sa aducem Romania pe harta ca un centru – un hub – pentru marketing de calitate, inovare si networking“ declara Andrei Tiu, CEO, Marketiu.

In Romania, potrivit estimarilor expertilor din domeniu, activeaza aproximativ 40.000 de profesionisti in sectorul de Advertising & Market Research in 2015, numar care este in continua crestere, odata cu ascensiunea pietei de Digital, astfel ca impactul pozitiv asteptat ca urmare a dezvoltarii noului proiect este unul notabil si cu efecte pozitive de durata pe plan national si international. Echipa de management estimeaza ca pana la sfarsitul anului 2023 vor fi primite peste 1000 de aplicatii pentru a deveni membru de la profesionisti in domeniu mai ales din Europa Centrala si de Est, iar in primii trei ani cresterea este previzionata la cel putin 5000 membri verificati si validati.

Alaturi de Marketiu, DigiCon Marketing Innovation Conference si The European Marketing Institute, platforma de e-learning dedicata marketerilor The Marketing Uni este anuntata ca partener oficial ce va sustine si livra catre nevoia de training atat individual, cat si organizational in ceea ce priveste marketingul digital si strategiile de ultima ora din piata. Membrii ecosistemului vor avea acces la multiple resurse gratuite, printre care si continutul podcastului The Marketing Innovation Show unde acestia pot aplica inclusiv pentru a fi prezenti in cadrul episoadelor din cadrul noilor sezoane.

Descrierea Companiei: 

Originar fondati in Londra in 2016 – dar cu o experienta de peste 9 ani in piata digitala, Marketiu este o agentie independenta specializata in strategie, implementare si automatizare Marketing Online integrat pe toate canalele de promovare, avand ca si scop cresterea profitului clientilor prin folosirea celor mai moderne tehnici si inovatii digitale.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.