60 de persoane din Orașul  Boldești Scăieni  au beneficiat de asistență medicală

0

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au desfășurat sâmbătă, 17 iulie 2021, o nouă acțiune în cadrul campaniei „Sănătate pentru sate” la Unitatea de Asistență Medico-Socială   din Boldești Scăieni, județul Prahova. 60 de persoane au fost consultate gratuit de medicii specialiști în medicină generală, cardiologie, ORL și gastroenterologie. După efectuarea triajului epidemiologic, pacienții au beneficiat de o investigație EKG, ecografie abdominală și ecografie cardiacă.

Dr. CAMELIA SĂRĂȚEANU, medic specialist gastroenterologie a evidențiat: „Consultațiile acordate pacienților din Boldești-Scăeni, consultații de gastroenterologie, cardiologie și ORL, în primul rând au fost primite ca o binecuvântare pentru că în contextul epidemiologic actual pacienții au avut cu greu acces la o consultație de specialitate știind faptul că medicii specialiști sunt destul de puțin în aceste zone”.

Dr. NICOLETA UNGUREANU, medic specialist ORL, a menționat: “Am consultat astăzi pacienți cu afecțiuni cronice în general pe care deși unii dintre ei le cunoșteau nu au avut posibilitatea să meargă să beneficieze de un consult de specialitate”.

FLORIN DINCĂ, viceprimarul orașului Boldești-Scăieni, județul Prahova, a declarat: “Acestă acțiune efectuată astăzi de către voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale este foarte importantă pentru locuitorii din orașul nostru Boldești-Scăieni. Este un prilej extraordinar de important pentru ca oamenii din această comunitate să poată să efectueze investigații medicale gratuite la Unitatea de Asistență Medico-Socială   din Boldești Scăieni”.

DĂNUȚ PRUNĂ, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale, a afirmat:

“Este a treia activitate din cadrul campaniei „Sănătate pentru sate” pe care o desfășurăm anul acesta. Aceasta vine în beneficiu atât a comunităților din mediul rural dar și a celor din mediul urbam. Se simte tot mai mult lipsa medicilor specialiști, chiar și la orașe. În ultima perioadă am desfășurat acest tip activitate nu numai în comunitățile rurale ci și în comunitățile urbane. Este un real beneficiu pentru aceste persoane deoarece foarte mulți nu își permit din punct de vedere financiar să ajungă la un medic specialist, unele persoane sunt neasigurate, alte persoane nu se pot deplasa datorită vârstei și atunci venim noi în mijlocul comunității să oferim consultații și investigații medicale gratuite cu precădere persoanelor vulnerabile”.

Până în prezent, în cadrul campaniei „Sănătate pentru sate” au fost organizate 71 acțiuni în judeţele Ilfov, Prahova, Maramureş, Argeş, Călăraşi și Giurgiu. Astfel că, de această campanie au beneficiat  peste 9000 de persoane.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.