Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Săptămâna Olandei la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi

0

Luni, 15 octombrie 2012, începând cu ora 10.00, în Sala Auditorium de la ComplexulMuzealde Ştiinţele Naturii Galaţi, va avea loc deschiderea oficială a Săptămânii Olandei, manifestare care se înscrie în Programul naţional „Lumea în Şcoala Ta”, derulat de AMA – Asociaţia pentru Managementul Artelor Bucureşti.

Colaboratori în cadrul manifestării sunt Consiliul Judeţului Galaţi, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, Damen Shipyards, Alewjinse Retec, Den Breejen, Helmers, Marine Engineering şi DMT Design.

Programul naţional “Lumea în Şcoala Ta”  are ca scop crearea unui cadru internaţional în şcolile şi liceele din România, oferind elevilor  posibilitatea de a experimenta  arta, obiceiurile şi stilul de viaţă din diverse ţări. Proiectul implică 35 de şcoli din opt judeţe din România (Galați, Cluj, Argeş, Călărași, Vâlcea, Constanţa, Bihor, Brăila şi Vrancea), urmărindu-se prezentarea a patru ţări din Europa: Portugalia, Elveţia şi Olanda.La Galaţi, pentru săptămâna Olandei, participă patru şcoli: Şcoala nr 3 “Ion Luca Caragiale”, Şcoala nr 9 “Calistrat Hogaş”, Şcoala nr 26 “Ion Creangă” şi Şcoala nr 29 “ Sfânta Ana”.

     „Timp de o săptămână, profesorii şi elevii celor patru şcoli vor fi implicaţi în activităţi specifice ţării lalelelor şi a morilor de vânt, vor învăţa despre istoria şi geografia Olandei, vor picta şi crea obiecte tradiţionale iar unităţile de învăţământ participante vor fi împodobite în culorile acestei ţări. Surpriza proiectului este competiția sportivă – Jocurile Olimpice din Galați, unde elevii îşi vor arăta măiestria în unele din jocurile copilăriei, urmată de festivitatea de premiere, ce închide Săptămâna Olandei. Participanţii vor fi răsplătiţi cu medalii şi premii iar echipa câştigătoare va primi din partea organizatorilor Cupa “Campionii Olandei”. Vor fi de asemenea premiate şicele maibune lucrări (desene, eseuri, obiecte confecţionate manual) realizate în timpul săptămânii de concurs,” a declarat Claudia Iorga, manager de proiect în cadrul Asociaţiei pentru Managementul Artelor Bucureşti.

Săptămâna Olandei dela Galaţise va desfăşura în perioada 15 – 19 octombrie 2012 şi este organizată sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.