Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Startup Weekend România: Dezvoltă o afacere în 54 de ore!

0

 Dezvoltarea unui business în 54 de ore: aceasta este miza celei de a treia ediţii a Startup Weekend România, eveniment care se va desfăşura în Bucureşti între 9 şi 11 noiembrie şi va aduce împreună peste 80 de participanţi şi mentori din întreaga lume.

Participarea la eveniment se realizează în baza înregistrării prealabile pe site-ul evenimentului romania.startupweekend.org

Proiect organizat în cadrul Bucharest Tech Feast, Startup Weekend este un eveniment de 54 de ore care aduce împreună tineri pasionaţi de antreprenoriat care formează echipe în jurul ideilor participanţilor, dezvoltă produse şi lansează noi companii în doar trei zile. La final, echipele participante îşi prezintă conceptul de business în faţa unui juriu de specialitate.

Evenimentul debutează în seara zilei de vineri, 9 noiembrie, cu o sesiune de pitching în cadrul căreia participanţii îşi prezintă ideile şi încearcă să atragă susţinerea publicului. Ulterior echipele se formează ad-hoc în jurul celor mai bune idei determinate prin vot. Zilele de sâmbătă şi duminică sunt dedicate dezvoltării unui business case solid şi a unui produs minim viabil de către echipele participante în concurs. Startup Weekend se încheie cu prezentarea proiectelor şi a prototipurilor dezvoltate în faţa unui juriu de specialitate format din antreprenori şi investitori din întreaga lume.

Anul acesta, Startup Weekend vine cu o miză majoră pentru participanţi: echipa câştigătoare se aliniazăla Global StartUpBattle şi va intra în lupta pentru invitaţiile disponibilela Global EntrepreneurshipCongress care va avea locla Riode Janeiro, o vizităla San Franciscopentru o întâlnire cu oameni influenţi din comunitatea antreprenorială şi multe alte premii care vor fi anunţate ulterior.

„Ne bucurăm că Startup Weekend România contribuie semnificativ la dezvoltarea comunităţii antreprenoriale la nivel local. În plus, participanţii la eveniment au multe lucruri de câştigat: fie că pun bazele unui startup, îşi găsesc un cofondator, învaţă exemple de bune practici, fac networking sau dezvoltă noi abilităţi, la final ei sunt mai pregătiţi să devină antreprenori şi să facă faţă presiunilor pe care le implică acest lucru”, a declarat Anca Foster, Coordonator Operaţiuni Startup Weekend în Europa Centrală şi de Est.

Startup Weekend România se desfăşoară cu sprijinul sponsorului principal Vodafone şi al partenerilor Radio Lynx, Market Watch, Business Woman, Comunicaţii mobile, E-Finance, România Liberă, Zile şi Nopţi, Business Review, PCWorld, Aida, Agora, Ittrends.ro, Hotnews, Cariere, Ejobs, IQAds, Studenţie.ro, Startups.ro, AcademicLink, Business Live, Online Student, România Pozitivă, Studentul.info, Markmedia, Bancherul.ro şi SmartFinancial.

Despre Startup Weekend

Startup Weekend este o organizatie non-profit care promovează educaţia experimentală a antreprenoriatului şi se implică în mod activ în creşterea şi dezvoltarea comunităţii globale de antreprenori. Această mişcare de antreprenori activi îi învaţă pe participanţii la evenimente cum să pună bazele unui startup şi să lanseze noi afaceri de succes. Este cea mai mare comunitate de antreprenori pasionaţi din întreaga lume, cu peste 650 de evenimente organizate până în prezent în peste 100 de ţări.

Având sediul în Seattle, Washington, Startup Weekend activează prin organizatorii şi facilitatorii evenimentelor care pot fi găsiţi în peste 350 de oraşe din întreaga lume. Dela Mongoliaşi Africa de Sudla Londra, Brazilia, Iraq şi Israel, oameni din întreaga lume participă la workshop-uri în timpul unui week-end, prezintă idei, formează echipe şi înfiinţează ulterior propriile companii.

Despre Bucharest Tech Feast

Bucharest Tech Feast reuneşte unele dintre cele mai importante evenimente despre antreprenoriat, inovaţie şi tehnologie din Europa Centrală şi de Est:

Prima ediţie Bucharest Tech Feast are loc în perioada 5 – 11 noiembrie şi aduce împreună pe parcursul celor 7 zile de eveniment peste 1000 de participanţi şi 40 de vorbitori internaţionali. Detalii despre proiect sunt disponibile pe site-ul acestuia techfeast.co

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.