Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Romania rurala povestita de CNN!

0

Natalie Montanaro locuieşte în România de puţin peste un an de zile, informează CNN. Ca voluntar al Corpului Păcii, Femeia în vârstă de 52 de ani a trecut de la statutul de cercetător asistent la Colegiul din Charleston, statul american Carolina de Sud, la cel de profesor de engleză în Brusturoasa, o mică localitate din nord-estul României, acum puternic afectată de inundaţii.

Adevarul.ro prezinta poovestea voluntarului in lumea rurala romaneasca!

„Frumuseţea pe care am văzut-o de când sunt voluntar al Corpului Păcii face ca totul să merite!

„Copiii sunt încântător de expresivi, atenţi, inteligenţi,. Frumuseţea pe care am văzut-o de când sunt voluntar al Corpului Păcii face ca totul să merite”, a declarat Natalie pentru CNN.

(CNN) — „Natalie Montanaro, 52, a research assistant from the College of Charleston, South Carolina, volunteered for the U.S. Peace Corps and moved to Romania in May 2009.
Now, more than a year later, Montanaro lives in the small rural community of Brusturoasa, a collection of five villages in the north-east of the country with a population of around 3,000.
Steeped in tradition and religion, life in rural Romania is a far cry from Charleston, as Montanaro explained to CNN:
„It’s very old world. There are many animals — chickens, horses and cows. You have to watch out what you’re crossing in front of on the street, especially the cows!”

The beauty that I’ve seen here during my days as a Peace Corps volunteer makes everything worthwhile.
Montanaro works at the village’s three schools, teaching English to students from kindergarten to grade eight. On top of lessons she gives afternoon conversation classes and teaches the students computer skills after school.”

PS: Multumim Oana Petria pentru informatie!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.