Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 120 de familii afectate de inundatii au primit kituri de interventie rapida

0

Habitat for Humanity Romania si Kaufland Romania vin in sprijinul sinistratilor din judetul Galati

  • Peste 120 de familii afectate de inundatii au primit kituri de interventie rapida

Sute de familii din judetul Galati si-au pierdut toata agoniseala de o viata in urma inundatiilor de saptamana trecuta. Asociatia Habitat for Humanity Romania si Kaufland Romania au venit in sprijinul a 120 de familii din Pechea ale caror locuinte au fost distruse, prin distribuirea de kituri de interventie rapida.

kituri-de-interventie-kaufland

Kiturile de interventie contin uneltele necesare pentru ca oamenii sa scoata apa si malul din locuinte si sa inceapa primele reparatii. Evacuarea apei din locuinte se va putea face mult mai repede si cu sprijinul pompelor de evacuare puse la dispozitie de Grundfos Pompe Romania.

Sprijinul oferit celor 120 de familii lovite de inundatii este posibil datorita unui parteneriat mai larg dintre Habitat for Humanity Romania si Kaufland Romania. In luna martie, cele doua organizatii au lansat “Consolidam comunitati”, proiect de preventie si interventii pentru diminuarea riscurilor in caz de dezastre naturale si domestice. Pe langa un stoc de 300 de kituri de interventii, Kaufland Romania finanteaza prin acest proiect si:

  • Traininguri pentru 3,000 de elevi de liceu. Acestia invata, prin simulari si jocuri, comportamentul ce trebuie avut inainte si dupa producerea dezastru;
  • Eliminarea impovizatiilor ce pun in pericol viata si locuintele a 400 de familii ce traiesc in zone defavorizate, prin reparatii ale instalatiilor de incalzire si electrice.

Kaufland Romania este partenerul strategic al organizatiei Habitat for Humanity Romania. Doar in 2016, Kaufland Romania sprijina peste 1,000 de familii sa aiba o casa decenta sau sa isi imbunatateasca conditiile de locuit.

Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.200 de magazine in 7 tari. Programele de responsabilitate sociala reprezinta o componenta cheie in strategia companiei. Cea mai mare parte a proiectelor noastre de CSR sunt desfasurate in parteneriat cu asociatii nonguvernamentale regionale sau nationale si urmarim implementarea de programe sociale complexe ce se adreseaza unor grupuri mari de beneficiari. Informatii suplimentare pot fi accesate pe www.kaufland.ro

Habitat for Humanity este organizatie non-profit prezenta in 70 de tari cu misiunea de a eradica locuirea saracacioasa. De 20 de ani in Romania, organizatia Habitat for Humanity Romania construieste, reabiliteaza, ofera consultanta, suport tehnic si deruleaza programe de eficienta energetica si de preventie si raspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Din 2005, a initiat programul Preventie si Raspuns la Dezastre (Disaster Risk Reduction and Response (DRRR), cu scopul de a reduce riscurile de dezastre in comunitate, prin analiza si combaterea riscurilor la care sunt supuse familiile din comunitatile vulnerabile. Habitat for Humanity Romania, prin „Statul de Utilitate Publica” obtinut in 2008, poate prelua parte din responsabilitatile autoritatilor publice in probleme de raspuns la dezastre legate de preventie si reconstructie.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.