Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Model European Union Iași 2018

0

Model European Union Iași 2018 debutează în mod oficial astăzi, iar cel mai ambițios proiect de simulare a instituțiilor, respectiv politicilor Uniunii Europene se anunță a fi un real succes.

Desfășurat sub Înaltul Patronaj al Reprezentanței Comisiei Europene în România, MEU Iași 2018 reunește 75 de participanți și voluntari din 6 țări, membre ale Uniunii Europene și nu numai.

În data de 14 martie, participanții vor lua parte la training-uri de specialitate cu privire la temele ce urmează a fi dezbătute și la modul de funcționare a instituțiilor europene. Acestea vor fi completate de o sesiune menită să le faciliteze familiarizarea cu regulile de procedură, în vederea asigurării unui cadru optim și profesional pentru desfășurarea activităților din următoarele zile, succedată de o seară diplomatică ce va marca, în ritmuri de jazz, ceremonia oficială de deschidere a evenimentului.

Între 15 și 18 martie, participanții vor avea ocazia de a experimenta modul de funcționare și de a simula procesul decizional la nivelul Parlamentului, respectiv Consiliului Uniunii Europene, două dintre principalele organe ale Uniunii Europene.

Dezbaterile din cadrul MEU Iași 2018 abordează teme de actualitate de pe agenda europeană, respectiv înființarea Biroului Procurorului European și contractele privind tranzacționarea bunurilor pe piața unică digitală. Nu în ultimul rând, în vederea îmbinării utilului cu plăcutul, experiența de învățare va fi întregită de activități sociale desfășurate într-un cadru multicultural.

Vă invităm să urmăriți pagina de Facebook (https://www.facebook.com/MEUIasi/), unde vă vom ține la curent cu atmosfera din cadrul MEU Iași 2018 – a doua ediție a unui concept unic în România, care aduce Uniunea Europeană mai aproape de tineri, o veritabilă provocare ce garantează o experiență de învățare complexă și un fundament puternic al unor potențiale viitoare voci în domeniul politicilor europene.

MEU Iași 2018 este organizat de către Asociația Studenților la Drept din cadrul Universității ,,Alexandu Ioan Cuza” Iași (ASD-UAIC Iași), sub Înaltul Patronaj al Reprezentanței Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Drept a UAIC, BETA e.V. – Bringing Europeans Together Association, Centrul de informare Europe Direct – filiala Iași, Institutul European din România, Institutul Francez – filiala Iași, Biroul de Informare al Parlamentului European în România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.