Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Manastirea Sucevita pe lista patrimoniului UNESCO?

0

In data de 3  august se decide lista patrimoniului universal UNESCO.  Reprezentantii organizatiei internationale aleg obiectivele care merita sa intre pe lista siturilor de „valoare universala exceptionala”. O lista de aur ce numara deja 890 de situri culturale si naturale, potrivit articolului publicat de Gandul.info

Din cele 890 de situri de „valoare universala exceptionala”, 689 sunt culturale, 176 naturale si 25 mixte apartinand unui numar de 148 de state.

Romania figureaza deja in patrimoniul mondial cu sapte obiective:

Romania figureaza deja in patrimoniul mondial cu sapte obiective: rezervatia Biosferei Delta Dunarii (inclusa in 1991), bisericile din nordul Moldovei (1993), ansamblul bisericilor fortificate din Transilvania (1993, 1999), Manastirea Horezu (1993), cetatile dacice de la Orastie (1999), bisericile maramuresene din lemn (1999) si centrul istoric al orasului Sighisoara (1999).

De cativa ani insa, manastirea Sucevita figureaza drept propunerea Romaniei pentru a completa lista organizatiei. Includerea Bisericii Invierii de la Manastirea Sucevita in patrimoniul UNESCO a mai fost discutata si la intrunirea de anul trecut a Comitetului, ca extindere a pozitiei ocupate deja in lista de bisericile din nordul Moldovei.

Dupa data de 3 august vom afla daca Manastirea Sucevita este inclusa pe lista UNESCO, fiind astfel al 8 -lea obiectiv romanesc in patrimoniul universal.

PS: Multumim Vali pentru informatie!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.