Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Iașiul răsună romantic într-un concert extraordinar la Palatul Culturii 

0

Dintre toate declarațiile și complimentele primite vreodată, „orașul marilor iubiri” este, poate, cea mai frumoasă caracterizare a Iașiului. În ton cu acest supranume, precum și cu luna lui Făurar, un februarie al iubirii, Concertul Romantic organizat în cadrul Classix Festival are loc la Palatul Culturii, în sala Henri Coandă luni, 17 februarie 2020, începând cu orele 19:00.

Din programul Concertului Romantic fac parte compozițiile: Robert Schumann – Fantasiestücke, Gabriel Fauré – Sonata pentru vioară nr. 1 în la major, opus 13 și Serghei Rahmaninov – Sonata pentru violoncel și pian în sol minor, opus 19.
Dialogul liric între pian și violoncel aștern atmosfera specifică a unor cântece de dragoste fără cuvinte, a armoniei vieții de cuplu, culminând cu intensitatea rusească a dramei și consumului emoțional din simfonismul grandios al lui Rahmaninov.
Cei doi artiști care susțin acest concert sunt pianistul sud-coreean Victor Lim și violoncelista norvegiană Sandra Lied-Haga, doi instrumentiști cu cariere stabilite la nivel internațional. Sandra cântă în prezent pe un violoncel Joannes Guidantus din 1730. Cei doi au lansat invitația participării publicului la concertul lor printr-un video publicat online, disponibil pentru vizionare aici.
Palatul Culturii, clădirea cu o arhitectură neogotică, romantică și neobarocă găzduiește generos concertul susținut în cadrul festivalului într-una dintre cele mai însemnate și deosebite încăperi: sala „Henri Coandă”. Tavanul acesteia este realizat din bois-ciment, un material care imită textura și sunetul lemnului de stejar, inventat de Henri Coandă.
În luna februarie, Iașiul răsună romantic și își cântă marile iubiri.
Classix este un festival de muzică clasică, aflat la prima ediție, care aduce la Iași în perioada 16 – 22 februarie 2020 peste 20 de artiști internaționali în 7 concerte, 3 dialoguri educaționale dedicate industriilor creative și 2 panel-uri de antreprenoriat.
Biletele pentru Classix Festival sunt puse în vânzare online.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.