Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

GALAȚI: Inaugurarea unei camere senzorială cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități

0

Fundația „Inimă de Copil” marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Joi, 3 decembrie 2015, ora 10:00, la Biblioteca Franceză „Eugène Ionesco” (Strada Basarabiei nr. 14, Galați), anunțăm inaugurarea camerei senzoriale amenajată cu sprijinul ING Bank prin proiectul „Împreună pentru viitorul lor” și a unui nou serviciu, Terapia Vojta, în cadrul Centrului multifuncțional de recuperare și reabilitare pentru copii cu întârzieri în dezvoltare și dizabilități. Vineri, 4 decembrie 2015, ora 10:00, la sediul Centrului, cei interesați sunt invitați pentru prezentarea detaliată a serviciilor oferite sesiuni demonstrative de terapie și vizitarea camerei senzoriale.

camera

Programele terapeutice desfășurate în interiorul camerei senzoriale includ jocuri speciale de dezvoltare pentru copii cu dificultăți de învățare, copii cu comportament dificil, copii cu autism, cu deficiențe neuropsihice și copii autoagresivi. Dezvoltarea senzorială – auz, văz, gust, miros și atingere – coordonarea oculo-motorie, corelarea cauză-efect, dezvoltarea limbajului, auto-controlul și controlul asupra mediului, relaxarea sunt stimulate iar abilitatea de relaționare a copilului cu lumea din jur sporește. Camera senzorială este un mediu în care activitățile stimulative și experiențele sunt utilizate pentru a creste conștiența și comportamentele pozitive pentru persoanele cu deteriorări severe senzoriale sau probleme neurologice.

Tot aici, in cadrul Centrului multifuncțional, devine accesibilă pentru prima dată în zona de S-E a României, terapia Vojta, terapie globală ce poate fi folosită din primele zile de viață ale copilului. Tratează prin modificarea reflexului de activitate al copilului și orientarea dezvoltării neuromotorii spre căile fiziologice, modificarea automatismelor spinale în leziuni ale măduvei spinării, controlul respirației, în vederea creșterii capacității vitale, controlul reacțiilor neuro-vegetative și susținerea unei creșteri echilibrate a sistemului locomotor, prevenirea degradării ortopedice în cazurile patologice severe.

La eveniment au fost invitați partenerii proiectului, reprezentanți ai ING Bank, colaboratori și reprezentanți ai instituțiilor de specialitate din domeniu. Echipa „Inimă de Copil” va prezenta serviciile și activitățile oferite, beneficiile și rezultatele obținute.
Centrul multifuncțional de recuperare și reabilitare pentru copii cu dizabilități al Fundației „Inimă de Copil” funcționează din anul 2010 și deservește anual un număr de 70 – 80 de copii, cu vârste între 0 – 12 ani, cu dizabilități sau întârzieri în dezvoltare, din județele Galați, Tulcea și Brăila.

Fundația „Inimă de Copil” este înființată în decembrie 1996, de un grup de voluntari din Galați, România. Programele fundației se adresează copiilor și familiilor în dificultate îmbunătățind calitatea vieții lor. Serviciile sociale oferite previn abandonul școlar, oferă terapie și recuperare pentru copii cu dizabilități, integrare socială pentru tineri și familii. În cei 19 ani de activitate, peste 15.000 de copii, tineri, familii în dificultate au beneficiat de activitățile organizației.

Centrul multifuncțional de recuperare și reabilitare pentru copii cu întârzieri în dezvoltare, Galați, Strada Blaj nr.11, Țiglina III, în incinta Centrului de Plasament „Ion Creangă”. Depunerea cererilor de înscriere în program se face în zilele de miercuri și joi între orele 10:00 – 12:00 și 15:00 – 17:00. Tel. 0730 592 482.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.