500 de carti au plecat in satul Parpanita in judetul Vaslui

0

A doua biblioteca – misiune indeplinita!

Dupa doua luni in care copii, profesori, studenti, edituri si-au trimis darul lor si un mesaj, cele 500 de carti stranse au plecat dinspre Bucuresti si  Iasi si au ajuns duminica in satul Parpanita, din judetul Vaslui.   

carti donate100 de copii au acum tot ce le trebuie pentru scoala si pentru mai departe.   Editura Reader’s Digest, un sustinator permanent al actiunilor care isi propun dotarea bibliotecilor din sate, a trimis o serie de albume de istorie, civilizatie universala, stiinta, biologie si zoologie. Pentru ca preotul satului, parintele Mihai Paraschiv, cel care a pus bazele acestei biblioteci si a actiunilor de educative care au loc acolo si-a dorit ca printre cartile aduse sa se afle si cateva de cultura bisericeasca, Editura Agaton din Brasov   a ales pentru copii cateva zeci de volume de morala si despre viata sfintilor.

Iar Editura Gama, specializata in literatura scolara pentru copii a donat cartile din literatura romana si universala  necesare in primii ani de scoala in care se formeaza, de fapt, gustul pentru citit si cultura.

Ce este impresionant la aceasta actiune este ca donatorii si voluntarii– indiferent ca este vorba despre edituri, studentii de la Facultatea de Medicina veterinara si profesorul care i-a mobilizat, directorii, profesorii si elevii de la Colegiul National “Costache Negruzzi”, despre familia care a dus cartile de la Bucuresti la Iasi sau de la Iasi la Parpanita – nu s-au intalnit cu totii in cele doua luni, februarie – aprilie.  Dar asta nu i-a impiedicat sa faca, fiecare, o mica parte din actiune. Datorita lor, 100 de copii si parintii lor au acum o biblioteca adevarata.

Actiunea a fost initiata de prietena asociatiei noastre, Luminita Cozmei, a mobilizat cateva zeci de oameni din Bucuresti si Iasi si face parte din proiectul permanent O carte, un mesaj, derulat de Asociatia Educ si care isi propune dotarea bibliotecilor din mediul rural. 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.