Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

1stEP: Scoate-ţi pasiunea din umbră si învață despre lean startup și antreprenoriat din pasiune!

0

1stEP- Scoate-ţi pasiunea din umbră!

Business Organization for Students organizează cea de-a doua ediţie a proiectului 1stEP, care păstrează tematica de anul trecut- antreprenoriatul din pasiune. De această dată, tema are la bază conceptul de lean startup, concept care pune accentul pe feedback-ul potenţialilor clienţi şi pe accelerarea procesului de lansare a unei afaceri.

În prima zi, 15 aprilie, ne vom întâlni într-un cadru cunoscut studenţilor, Club Control, alături de patru antreprenori care ne vor vorbi despre primii paşi în afaceri şi despre experienţele lor. În prima parte a conferinţei vom avea ocazia să interacţionăm cu: Florentin Banu- fondatorul “BanuInvest”, Alice Botnarenco- fondator “Femei în afaceri”, Mircea Scărlătescu- fondator FYB România şi Alexandru Lapuşan- co-fondator Zitec. Apoi, împreună cu Ariel Constantinof, vom vorbi despre pasiune, văzută ca esenţă a unei afaceri de succes.

Al doilea panel va avea drept linii de discuţie parcursul unei afaceri şi motivul de la care se porneşte- din necesitate, dorinţă de succes sau pentru a dezvolta o pasiune. Ne vor răspunde nelămuririlor şi ne vor împărtăşi din lecţiile învățate: Andrei Roșca,  manager general Spada, Cristian China-Birta- blogger, Andrei Tudose- fondator evadeazacunoi.ro, deliveringlife.com şi Cristian Dobrinoiu- fondator  tineri-antreprenori.ro. Pentru a cunoaşte mai multe despre conceptul de lean startup şi, pentru ca studenţii să afle cum se construieşte o afacere pe baza lui, îl avem invitat pe Dragoş Nicolaescu, business angel, antreprenor şi coach.

A doua zi a evenimentului, 17 aprilie, este rezervată workshop-ului şi, într-o locaţie dragă nouă, Biblioteca Metropolitană, vom continua să abordăm conceptul de lean startup, de această dată alături de Horaţiu Ţicău. În acest cadru, participanţii îşi vor contura şi expune ideile de afaceri, alcătuind un Business Model.

În următoarele 6 zile, cei înscrişi vor stabili o serie de întâlniri în cadrul cărora îşi vor prezenta ideile de afaceri, cu scopul de a obţine feedback din partea publicului potenţial. Pe baza acestuia, pe 23 aprilie, alături de Dragoş Nicolaescu vor realiza un bilanţ parţial şi vor aduce modificări Business Model-ului iniţial. Cei care au avut cele mai bune idei vor avea la dispoziţie 30 de zile pentru a realiza efectiv produsul/serviciul la care s-au gândit, urmând ca la sfârşitul acestei luni, pe 23 mai, să aibă loc prezentarea finală a proiectelor în fața unui juriu format din business angels, dispuşi să investească în afacerile fezabile.

Te aşteptăm să facem împreună primul pas în lumea antreprenoriatului, să aflăm împreună poveşti de succes, să ne scoatem pasiunea din umbră, să căpătăm curajul de a vorbi despre ea şi să îi dăm contur. Răsplătim implicarea, deschiderea şi iniţiativa, ambiţia, determinarea şi ideile îndrăzneţe.

Pentru mai multe detalii, urmăreşte site-ul evenimentului: 1step.bosromania.ro/sau pagina de Facebook: www.facebook.com/1firststep şi aplică până pe 15 aprilie.

 

1stEP_afis

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.