Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

410 copii vor învăța de astăzi într-un mediu sigur și sănătos la Dorohoi

1

 

Astăzi a avut loc inaugurarea Grădiniței nr. 10 și a Școlii nr. 2 din Dorohoi, reabilitate cu ajutorul UNICEF și Habitat for Humanity România în perioada verii. Astfel, 410 copii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani, vor putea învăța într-un mediu sănătos și sigur, după ce acoperișurile celor două clădiri aflate într-o stare avansată de degradare au fost refăcute.

Proiectul de reabilitare a celor două școli, desfășurat  în perioada verii, a reprezentat o continuare a intervenției după inundațiile  din vara anului 2010. Condițiile meteorologice extreme de atunci au condus la o degradare gravă a acoperișurilor, cauzând scurgeri și infiltrații ale apei în clădire. Intervenția celor două organizații a constat în reabilitarea întregii structuri de rezistență a școlii și înlocuirea acoperișurilor.

„Pentru noi, reabilitarea unităților de învățământ reprezintă un tip relativ nou de intervenție dar care este strict legat de una din directiile viitoare în strategia „Habitat pentru Umanitate”, anume proiectele de dezvoltare comunitară. Ne-am bucurat să putem contribui cu expertiza noastră în materie de construcții și management de proiect, pentru a-i ajuta pe acești copii să învețe într-un mediu sănătos și sigur. Mulțumim UNICEF că au avut încredere în capacitatea noastră de implementare, acum, dar și în proiectul anterior de reconstrucție dupa inundațiile din vara trecută”, a declarat Emil Olteanu, Director Executiv la Habitat for Humanity România.

În urma campaniei Digul Speranței realizată în parteneriat cu Realitatea TV după inundațiile din 2010, UNICEF a intervenit cât a putut de repede pentru a asigura copiilor și familiilor acestora: ajutor de urgență, pregătire pentru școală și reabilitare comunitară. Numeroase persoane și companii s-au mobilizat pentru a reda speranța oamenilor afectați de această tragedie. Împreună cu partenerii UNICEF a distribuit pachete cu produse de igienă, a realizat activități pentru copii pentru a-și reveni după trauma provocată de inundații și a oferit consiliere. 2.200 de copii s-au întors la școală cu ghiozdane și rechizite noi. Reabilitarea comunitară a fost intervenția cea mai importantă. 50 de familii au avut din nou un acoperis deasupra capului.

“Ne bucurăm că am putut să ajutăm la reabilitarea acestor școli, oferind astfel copiilor un spațiu prietenos și sigur. Școala reprezintă pentru mulți copii o a doua casă. Avem încredere în puterea educației de a schimba destinul unui copil. Este de datoria noastră să oferim fiecărui copil prețiosul dar al educației.  Mulțumim partenerilor noștri și donatorilor pentru că au fost alături de noi și că ne-am putut baza pe ei”, a declarat Reprezentantul UNICEF în România, dl. Edmond McLoughney.

 

UNICEF și Habitat for Humanity România au colaborat în proiectul de reconstrucție după inundațiile din 2010, făcând posibilă renovarea a 50 de locuințe ale unor familii nevoiașe cu copii mulți. În cadrul aceluiași proiect, Habitat for Humanity a intervenit și a ajutat peste 1.300 de persoane din județele Botoșani, Bacău și Suceava să locuiască în condiții decente, după ce casele acestora fuseseră afectate de furia apelor.

###

Habitat for Humanity este o organizație non-profit care caută să elimine lipsa de adăpost și adăpostirea sărăcăciosă a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 400.000 de locuințe pentru 2 milioane de persoane din mai mult de 3.000 de comunități, în 100 de țări de pe întreg globul. Habitat for Humanity România (Habitat pentru Umanitate) a ajutat până în acest moment peste 1.750 de familii din Bacău, Prahova, Neamţ, Botoşani, Bihor, Dolj, Constanţa şi Cluj să locuiască decent şi în demnitate.

UNICEF este prezent în România şi în alte 150 de ţări şi teritorii pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor, din perioada copilăriei mici până la adolescenţă. În România, UNICEF susţine drepturile copiilor prin programe de sănătate şi nutriţie, educaţie de calitate, precum şi prin protecţia copiilor împotriva violenţei, neglijenţei şi HIV/SIDA. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţiilor, fundaţiilor şi a guvernelor.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.