Înscrierile pentru Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024 se prelungesc până pe 15 iulie

0

București, 09 iulie 2024. AVE (Asociația pentru Valori în Educație) prelungește înscrierile pentru Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024. Astfel, directorii și directorii adjuncți din liceele, școlile și grădinițele publice din România mai pot completa formularul de înscriere până pe 15 iulie (ora 23.59). Formularul este disponibil online. Sunt eligibili pentru înscriere toți directorii și directorii adjuncți în funcție în anul școlar 2023 – 2024, mai puțin cei care au fost premiați la edițiile anterioare ale Galei. De asemenea, oricine cunoaște un director de școală cu rezultate extraordinare îl poate recomanda pentru înscriere, prin completarea unui formular online.

Gala Premiilor pentru Directorii Anului reprezintă ocazia de a demonstra că directorul de școală este un vector de schimbare care oferă un impuls vital comunității educaționale, fiind și o sursă de inspirație pentru alți directori.  Cu fiecare ediție a Galei, AVE facilitează parteneriate între școli și companii, școli și ONG-uri și amplifică impactul educației în viața fiecăruia, dincolo de spațiul imediat al școlii.

 „Efectele acestui eveniment prin care celebrăm și premiem, iată, pentru a opta oară consecutiv, Directorii Anului, se resimt, în primul rând, la nivelul comunităților. Directorii de școală finaliști și premianți au devenit modele de inspirație, iar ideile lor au călătorit dincolo de sălile de clasă, influențând practici la nivel local, regional sau național. Putem spune azi cu certitudine că, prin etalarea realizărilor și punerea în prim-plan, de-a lungul timpului, a directorilor de școală cu rezultate vizibile, produc schimbări semnificative în educație, de tip butterfly effect, la toate nivelele, prin implicarea diferiților actori din societate”, spune Andreea Nistor, Director Executiv AVE.

Decernarea premiilor celei de-a opta ediții a Galei va avea loc pe 24 octombrie, la Opera Națională București, când vor fi premiați 4 directori de școală pentru categoriile Inovare, Antreprenoriat și Egalitate de Șanse, precum și marele premiu, Directorul Anului 2024. 

Categoria Inovare aduce în prim-plan realizări care au dus la deblocarea unor procese, care au implicat actori din afara școlii pentru îndeplinirea obiectivelor, care au avut în vedere utilizarea tehnologiei sau a elementelor de inovare pentru învățare vizibilă la elevi. Categoria Antreprenoriat vizează competențe demonstrate în gestionarea resurselor și a bugetului, în identificarea și atragerea de venituri suplimentare, dar și abilității de a vedea oportunități acolo unde au existat provocări. Categoria Egalitate de Șanse este dedicată acțiunilor care au ajutat ca fiecare elev să aibă participare școlară, iar cei mai vulnerabili dintre copii să fie integrați și să li se asigure progresul școlar. 

Titlul de Directorul Anului 2024 se acordă unuia dintre finaliștii primelor 3 categorii de premii, care depășește nivelul așteptat al unei categorii și îndeplinește criterii transversale: are o viziune clară asupra direcției în care conduce unitatea de învățământ, dă dovadă de creativitate, abilități de comunicare și negociere, reziliență în fața provocărilor, este un lider inspirațional, știe să își motiveze echipa și să creeze un mediu de învățare bun pentru adulți și pentru elevi. 

Directorii se pot înscrie prin completarea unui formular disponibil online la maximum două categorii de premii din cele trei (Inovare, Antreprenoriat și Egalitate de Șanse). Fiecare director înscris este luat automat în considerare și pentru marele premiu, Directorul Anului 2024. 

Premiul acordat fiecărei categorii va fi de 3.500 de euro, sumă care are ca scop susținerea directorilor în proiectele pe care le au în derulare în cadrul școlii sau pentru a demara un nou proiect, dar și un loc asigurat în cadrul Programului de Transformare a Școlilor din România, coordonat de AVE. 

Selecția și jurizarea pentru Gala Premiilor pentru Directorii Anului se face mai multe etape. Noutatea acestui an o reprezintă introducerea unei etape de jurizare la nivel regional, astfel că vor avea loc 4 jurizări de acest tip în funcție de împărțirea geografică. Fiecare regiune va trimite în etapa de la București câte 3 câștigători pentru categoriile Inovare, Antreprenoriat și Egalitate de Șanse.

Gala Premiilor pentru Directorii Anului are ca scop recunoașterea și sprijinirea directorilor de școală care prin inițiativele și proiectele derulate au impact în viața elevilor, subliniind rolul lor esențial în procesul educațional ale cărui efecte determină pe termen scurt și lung toate palierele economice și sociale.

Despre Asociația pentru Valori în Educație 

Asociația pentru Valori în Educație (AVE) este o organizație non-profit, al cărei principal obiectiv este acela de a aduce sistemul educațional din România în top 10 din Europa, până în 2035. AVE dorește să sprijine  transformarea sistemului educațional din România într-unul care să promoveze respectul, onestitatea, spiritul de echipă și responsabilitatea. Puteți fi la curent cu acțiunile AVE urmărind paginile de LinkedIn, Facebook și Instagram.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.