Vulgar – un nou ONG LBTQIA+ dedicat persoanelor queer cu identitate safică

0

Cu ocazia Săptămânii Vizibilității Lesbienelor, pe 24 aprilie, s-a lansat asociația Vulgar, primul ONG din București dedicat comunității persoanelor LBTQIA+ cu identități safice Termenul-umbrelă „safic” vine de la poeta Sapphos din Lesbos, Grecia Antică, și include femei trans, persoane non-binare și femei cis care sunt lesbiene, bisexuale, pansexuale. termenul lasă loc identităților fluide centrate în jurul atracției față de femei și persoane non-binare.

Asociația își dorește să construiască un spațiu sigur și o comunitate primitoare, bazată pe sentimente de apartenență și solidaritate. Printre obiectivele principale ale  Vulgar se numără promovarea și sprijinirea persoanele LBTQIA+ cu identități safice prin grijă comunitară, cultură și educație. 

,,Este timpul să învățăm să ocupăm spațiu ca femei cis, trans și persoane non-binare în societatea românească. Merităm mai mult decât o țară în care misoginia este normalizată, în care nu ne simțim în siguranță alături de persoanele iubite, iar experiențele noastre de viață nu sunt luate în serios. De aceea a luat naștere Asociația Vulgar, pentru a crea o comunitate puternică, bazată pe sentimente de apartenență și solidaritate între membrele sale. O comunitate care să își revendice cultura, istoria și care să educe societatea.„, declară Alex Zorilă, fondatoarea Vulgar.

Vulgar – o asociație pentru comunitate

Noul ONG își propune să ajute comunitatea persoanelor queer safice să aibă acces la cultură, istoria comunității, grijă comunitară, educație și sănătate într-un mod nediscriminatoriu. Pentru a putea realiza aceste lucruri, Vulgar a inițiat o serie de dialoguri comunitare pentru maparea nevoilor și dorințelor acesteia. Prima întâlnire în acest format a avut loc pe 24 iunie, în cadrul căreia au participat peste 30 de persoane care activează în diverse domenii precum educație, cultură sau sănătate.În următoarea perioadă, asociația Vulgar va organiza diverse evenimente culturale și educaționale centrate pe nevoile comunității LBTQIA+ safice din București.

Urmărește Asociația Vulgar pe Instagram pentru cele mai noi informații și evenimente.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.