Fundația Te Aud România a lansat ghidul Sport pentru Schimbare – o carte care promovează sportul de masă ca un instrument al schimbării în societate.

0

Gândit ca un ghid de bune practici pentru toți cei care vor să schimbe comunitățile din care fac parte prin sport, ghidul Sport pentru Schimbare este prima încercare de pe piața românească de a promova sportul ca unealtă de impact social, prin modelul practic al proiectului „Rugby pentru toți”, implementat de Fundația Te Aud Romania.

Această carte-ghid este un efort colectiv al tuturor care stau pe teren, la firul ierbii, și pun umărul la un viitor mai bun al copiilor și adolescenților, dar și a celor care cred cu tărie că sportul este una dintre cele mai înalte forme de educație care te pregătește pentru viață.

Cred foarte tare în puterea sportului și a rugbyului de a face bine în comunitate. Îmi doresc ca ghidul de față să fie un prim pas spre a schimba paradigmele sportului românesc, să încurajeze și să îndemne antrenorii, specialiștii și oamenii implicați în sport în general să vizeze și o componentă de impact social în activitățile lor. Poate așa, împreună, vom reuși să contribuim la renașterea sportului de masă românesc. Le mulțumesc tuturor celor implicați alături de mine în această poveste rugbystică, și în special Federației Române de Rugby pentru deschiderea arătată mereu față de proiectele mele. Povestea Rugby pentru Toți este povestea noastră, a tuturor celor implicați la firul ierbii, care lucrează cu copiii și tinerii din România. A sosit vremea să ne spunem poveștile, să le promovăm și, împreună, să contribuim la impactul social al sportului în România!”, a declarat Gabriela Popescu, autoarea Ghidului Sport pentru Schimbare și președinta Fundației Te Aud România.

Proiectul Rugby pentru toți este poate cel mai complex program de educație non-formală prin sport din țară la ora actuală. Gândit ca un mecanism anual, proiectul sprijină un număr de 40 de tineri, cu vârste cuprinse între 14-18 ani, să își dezvolte abilitățile la cel mai înalt nivel, atât pe terenul de rugby, cât și în afara acestuia.

Cartea a fost lansată la București și publicată la editura Rentrop&Straton în prezența Federației Române de Rugby, jucătorilor din lotul național – Daniel Plai și Mihai Macovei, oficialilor din Gura Humorului, mentorilor programului Rugby pentru toți – Ioan Schiau (Albini Prassa), Dan Suciu (BNR), Valeriu Toma (FRR), Ovidiu Fer, Al Kamara (Wave Division) și propune o metodologie clară prin care orice organizație din România, club sportiv sau ONG, poate implementa proiecte similare în comunități. Mai mult decât atât, prin metoda propusă, rugbyul poate fi înlocuit cu orice alt sport de masă sau altă componentă de educație non-formală.

Ghidul este disponibil aici: https://rugbypentrutoti.ro/descarca-ghid/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.