Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Social Impact Award asteapta ideea ta de 4000 de euro pana pe 5 aprilie

0

Au mai ramas cateva zile in care studentii isi pot inscrie ideile la Social Impact Award – o competitie de idei inovative de antreprenoriat social adresata tuturor studentilor din Romania. Termenul limita pentru a intra in cursa pentru unul din premiile de 4000 de euro este 5 aprilie, ora 18:00

De la reducerea saraciei, sanatate, educatie, mediu, dezvoltare comunitara pana la tehnologii de informare si de comunicare, drepturile omului, egalitatea de sanse, studentii – organizati in echipe de maxim 5 persoane – isi pot alege orice tema pentru a dezvolta o idee de afacere sociala, atata timp cat ea este relevanta pentru comunitatea in care se doreste implementarea.

Pentru a inscrie o idee in competitie echipele sunt invitate sa trimita la adresa de e-mail submit@socialimpactaward.ro formularul de aplicare completat, un sumar nu mai mare de o pagina al idei lor dar si o descriere detaliata a proiectului sub forma unei prezentari text, foto, video sau chiar o combinatie a acestora, orice metoda descrie cat mai bine proiectul fiind acceptata de organizatori. Detalii complete despre conditiile de participare sunt disponibile in Regulamentul Oficial aici

Proiectele inscrise in competitie vor fi evaluate de un juriu multidisciplinar cu experienta  in diverse domenii de activitate, dar cu interese comune in zona de antreprenoriat social si se va tine cont de 3 criterii:

  • Inovare: proiectul si implementarea lui trebuie sa fie inovatoare, sa propuna solutii si abordari noi ale unei probleme sociale.
  • Impact social: proiectul trebuie sa aiba un impact masurabil si semnificativ in societate. Candidatul trebuie sa demonstreze atat eficacitatea ideii, cat si fezabililtatea acesteia.
  • Planificare realista: Pentru o buna implementare, proiectul trebuie sa aiba obiective masurabile si realiste. De asemenea, trebuie sa  includa o planificare riguroasa a actiunilor de intreprins, dar si a resurselor umane care vor fi mobilizate in acest sens.

Juriul va selecta cele mai bune cinci proiecte locale, care vor intra in etapa finala de jurizare, la nivel  regional, in urma careia 4 proiecte vor primi cate un premiu de 4000 de euro. De asemenea, ideile finaliste vor participa la o etapa nationala de vot public. Echipa castigatoare la sectiunea votului publicului  va fi premiata cu 1500 de euro.

Despre competitie

Competitia a fost lansata in 2009 in Austria de catre Institutul de Antreprenoriat Social si Inovatie al Facultatii de Stiinte  Economice  si Administrarea Afacerilor din Viena impreuna cu good.bee.  Incepand din 2012, concursul se extinde la nivel regional, in Romania si Cehia.

In Romania, Social Impact Award este organizat de roPot in parteneriat cu Fundatia ERSTE si BCR, cu sprijinul Verbund, good.bee, Institutului pentru Antreprenoriat din Viena, AIESEC, Kiss FM si al partenerilor media bestjobs.ro, trilulilu.ro, hipo.ro, lumebuna.ro, onlinestudent.ro, regielive.ro, studentie.ro, romaniapozitiva.ro, Educativa si calendarevenimente.ro.

Mai multe detalii despre competitie gasiti pe http://socialimpactaward.ro sau in clipul urmator: http://socialimpactaward.net/what-is-the-social-impact-award/#video

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este organizația dedicată sprijinirii inovatorilor care încearcă să rezolve provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Parte dintr-o rețea globală, Impact Hub Bucharest oferă un spațiu de lucru și colaborare în centrul Bucureștiului, o comunitate activă de peste 200 de membri, evenimente de învățare, networking și dezvoltare, programe de accelerare și dezvoltare a afacerilor cu impact social.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.