Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Propune un castigator pentru Gala Persoanelor cu Dizabilitati – Angajeaza abilitatea!

2

UPDATE, 29 OCTOMBRIE citeste si interviul cu Cristian Ispas, Fundatia Motivation: “Lupta cu “dizabilitatea” este una morala, pentru ca este o lupta de a (ne) convinge sa-i tratam la fel pe cei care par altfel”. (Cristian Ispas, Fundatia Motivation)

Pe 16 noiembrie, la Bucuresti va avea loc o Gala a Persoanelor cu Dizabilitati. Competitia este organizata de Active Watch –Agentia de Monitorizare a Presei si Fundatia Motivation Romania.

Gala Persoanelor cu Dizabilitati va pune reflectoarele pe cei diferiti. Diferiti sunt cei cu dizabilitati care si-au invins conditia. Diferiti sunt cei care au trecut dincolo de limitele propriilor temeri sau stereotipuri ca cei cu dizabilitati „au prea multa nevoie” de ei. Pe 16 noiembrie, vrem ca persoanele cu dizabilitati sa se bucure de respect. Un respect pe care il impun, daca au ocazia sa arate ceea ce pot face. Vrem ca persoanele, organizatiile, institutiile care sprijina persoanele cu dizabilitati sa fie aplaudate. Vrem ca oamenii care au inteles cum se pretuieste abilitatea de sub aparenta unui neajuns fizic sa fie apreciati.
Asa ca va invitam sa inscrieti in competitie, pana pe 31 octombrie, persoane cu dizabilitati care au reusit lucruri extraordinare si pot fi un exemplu pentru noi toti. Inscrieti companii care au trecut peste ignoranta si frica si au angajat oameni nu pe criteriul dizabilitatii, ci al abilitatii. Inscrieti in competitie institutii care au montat rampe de acces pentru ca oamenii sa intre, nu sa stea dupa gratiile gardului. Si mai inscrieti ziaristi sau media care au avut curajul responsabil sa povesteasca oamenilor despre toate acestea.

Pana pe 31 octombrie, avem cu totii sansa sa ii aplaudam pe cei care ne sunt aproape!
Detalii pe www.incluziune.activewatch.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.