Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Premiul Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala 2011 asteapta sa fie castigat!

0

Update 21 iunie 2011: 6 organizaţii românești se numără prin câştigătorii Premiului Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială 2011! Afla cine!

Organizaţiile din România mai au la dispoziţie 57 de zile pentru a se înscrie în cursa pentru Premiul Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială 2011

Valoarea totală a premiilor este de 610.000 Euro.

Fundaţia ERSTE a deschis pe data de 1 septembrie 2010 perioada de înscrieri pentru Premiul Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială 2011, la care pot participa 12 ţări din Europa centrală şi de sud-est, printre care şi România. Termenul limită pentru trimiterea aplicaţiilor este 30 noiembrie 2010.

În vederea promovării iniţiativei către cât mai mulţi promotori ai integrării sociale şi prezentarea detaliată a procesului de înscriere şi selecţie, care să sporească şansele de succes ale organizaţiilor participante din România, Fundaţia ERSTE organizează în perioada 04 octombrie – 09 noiembrie 2010 sesiuni de informare în 9 oraşe din ţară.

Prima sesiune a avut loc astăzi, 04 octombrie, în Bucureşti, la Centrul Naţional al Dansului, în prezenţa lui Dejan Petrovic, Project Manager al Premiului Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială. Următoarele sesiuni vor avea loc în Braşov (6 octombrie), Cluj (12 octombrie), Oradea (13 octombrie), Satu-Mare (15 octombrie), Timişoara (18 octombrie), Iaşi (3 noiembrie), Bacău (5 noiembrie) şi Târgu-Mureş (8 noiembrie).

Premiul se adresează organizaţiilor non-profit, administraţiilor publice, membrilor societăţii civile, comunităţilor religioase, iniţiativelor private sau reprezentanţilor media din următoarele ţări: Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia, Slovacia şi Slovenia.

Premiul Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială este acordat la fiecare doi ani, proiectelor de integrare socială creative, care au produs schimbări semnificative în vieţile beneficiarilor. Obiectivul Premiului este acela de a promova şi recompensa acele organizaţii din sectorul public şi non-profit care fac uz de abilităţile oamenilor, de resursele şi iniţiativele acestora pentru a contribui la integrarea socială a persoanelor dezavantajate.

Juriul este format din 20 de personalităţi marcante, experţi în zonele de integrare socială, societate civică, politică şi media din regiune. Ediţia 2011 va număra 30 de proiecte câştigătoare, două Premii Speciale ale Juriului, un Premiu al Practicienilor şi un Premiu pentru Bună Guvernare (Good Governance). Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul ceremoniei de gală din iunie 2011, de la Budapesta.

“Premiul capătă amploare de la o ediţie la alta, numărul ţărilor participante crescând de la patru, în primul an, până la douăsprezece, în 2010/2011. Entuziasmul participanţilor şi implicarea lor extraordinară au fost factorii care ne-au încurajat să extindem acest proiect pentru a ne adresa unui număr mai mare de organizaţii şi a recompensa mai multe proiecte care susţin integrarea socială. Încercăm să producem o schimbare prin consolidarea societăţilor civile din aceste ţări. Dorim să deschidem un dialog şi să creăm oportunităţi pentru organizaţiile neguvernamentale, pentru ca acestea să-şi atingă obiectivele şi să contribuie la dezvoltarea unor societăţi mai bune şi mai inclusive” a declarat  Dejan Petrovic, Project Manager al Premiului Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială.

Premiul Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială 2011 se desfăşoară sub motto-ul „Tu ce ai schimba?” şi este susţinut onorific de un tur pe bicicletă efectuat de doi membri ai echipei Premiului. Aceştia vor pleca din Viena pe 8 octombrie şi vor străbate timp de 2 săptămâni peste 1.600 de km, trecând prin 10 oraşe din 6 ţări din Europa centrală şi de sud-est. În România, Turul va ajunge la Timişoara, pe data de 18 octombrie.

Suportul financiar oferit câştigătorilor pentru angajamentul constant în procesul de dezvoltare socială este doar unul din beneficiile acestui premiu. În plus, toate cele 100 de proiecte finaliste vor primi recunoaştere regională pentru eforturile depuse prin promovare media asigurată de consultanţi de relaţii publice profesionişti, timp de doi ani după ceremonia de premiere din 2011, acţiune finanţată de Fundaţia ERSTE. De asemenea, toate proiectele finaliste vor fi fi incluse într-un set de proiecte cu cele mai bune practici şi vor fi postate pe website-ul Reţelei de Integrare Socială a Fundaţiei ERSTE: www.socialintegration.org/network.

Mai multe detalii despre Premiul Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială şi despre procesul de înscriere sunt disponibile aici: www.integrationaward.org.

Fundaţia ERSTE
Fundaţia ERSTE îşi desfăşoară activitatea în regiunea Europei Centrale şi de Sud-Est unde, împreună cu partenerii săi, implementează numeroase proiecte pentru binele public. Fundaţia ERSTE este succesorul legal al primei Bănci de Economii Austriece, “Erste oesterreichische Spar-Casse”, cu o tradiţie de peste 190 de ani, şi este acţionarul majoritar al Grupului Erste. Cele două misiuni ale sale provin din această veche tradiţie: Fundaţia ERSTE asigură viitorul Grupului Erste ca şi companie independentă, şi reinvesteşte profitul în activităţi pentru binele public. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm accesaţi: www.erstestiftung.org

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.