Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiect România 2020: Soluții pentru o Românie Competitivă, Londra, 16-18 noiembrie 2012

0

PROIECT ROMANIA 2020: SOLUŢII PENTRU O ROMÂNIE COMPETITIVÃ

Londra, 16-18 noiembrie 2012

Problema identificată

Crizele economică, financiară şi cea a datorilor suverane din ultimii ani au ridicat semne de ȋntrebare şi au evidentiat dificultatea cu care majoritatea guvernelor a implementat măsuri de austeritate şi politici publice de impact. În aceasta nouă era de incertitudini, este esențial ca şi România să-şi reconsidere modelul de dezvoltare economică şi să invețe să-şi adapteze politicile publice ȋn funcție de contextul global pentru a deveni o țară cu adevărat competitivă.

Scopul şi obiectivele proiectului

Proiectul are ca scop stimularea dezbaterii pe tema adaptarii politicilor publice la contextul global şi furnizarea de analize si policy briefs echidistante, bine fundamentate, pe teme care pot juca un rol crucial pentru România de azi.

Obiective specifice:

  • Identificarea unor arii majore de interes pe tema politicilor publice in contextul actual (de exemplu, energie, infrastructură, sănătate, educaţie etc.);
  • Identificarea de soluții, de experți şi  prioritizarea a trei domenii de analiză ȋn cadrul conferinței dela Londradin 16 noiembrie 2012;
  • Crearea unui taskforce de analişti şi profesionişti ȋn cele trei domenii prioritare;
  • Elaborarea a trei policy briefs, promovarea lor şi ȋnaintarea către autorități ȋn cadrul unui eveniment public organizatla Bucureştiȋn primăvara lui 2013.

Conferința „Proiect Romania 2020: Soluții pentru o Românie competitivă” va reuni peste 100 dintre cei mai talentați tineri profesionişti români din ȋntreaga lume, precum şi personalităţi din mediile de afaceri, academic şi public cu scopul de a identifica modalități concrete de a transforma România ȋntr-o țară cât mai competitivă.

Conferința se va concentra pe trei teme majore:

  • sistemul actual de politici publice din România si cum poate fi el ȋmbunătățit;
  • dezvoltarea unei infrastructuri pentru competitivitate;
  • rolul diplomației şi a comerțului exterior ȋn creşterea competitivității României.

În urma acestei conferințe, GRASP va elabora trei documente de politici publice ȋn arii de prioritate pentru România, documente care vor fi lansatela Bucureştiȋn cadrul unui eveniment care se va desfăşura ȋn primăvara anului 2013.

Printre alți invitați de marcă se numără d-l Dorian Branea (Director, Institutul Cultural Român Londra) d-na Anca Harasim (Director Executiv, AmCham România),  Excelența Sa, d-l Ion Jinga (Ambasador al României ȋn Regatul Unit), d-l Mugur Isărescu (Guvernator BNR) (ȋn curs de confirmare), d-na Alina Mungiu Pipiddi (Director, Societatea Academică Română) şi d-l Nicolae Rațiu (Chairman, Fundația Rațiu).

Deadline: Luni, 28 Octombrie 2012, ȋnsa decizia va fi comunicată ȋn termen de 72 de ore de la trimiterea aplicației.

Taxe de participare: £30 pentru tineri profesionişti, £20 pentru membri GRASP şi studenți.

Pentru inscrieri acceseaza acest link: romania2020.mygrasp.org

Înfiinţată în 2008 ca GRSPSociety din iniţiativa unui grup de tineri români aflaţi la studii în Budapesta, GRASP este o reţea deschisă formată din tineri profesionişti și studenți cu misiunea de a contribui activ la schimbarea României prin implicare civică, îmbunătăţirea politicilor publice,  transfer de cunoştințe şi know-how, încurajarea dialogului şi dezbaterilor publice și sustinerea antreprenoriatului. www.mygrasp.org

Parteneri: Ambasada Românieila Londra, Institutul Cultural Român Londra.

Parteneri media: Radio France International (RFI), Radio România Actualităţi, Radio România Internaţional, ŞtiriONG, RomâniaPozitivă, Foreign Policy, BizCamp.

 

Despre autor

avatar

Asociația Globală a Tinerilor Studenți și Profesioniști Români (GRASP) este o organizație neguvernamentală fondată în 2008 la iniţiativa unui grup de tineri români aflaţi la studii în străinătate. GRASP este o reţea deschisă care contribuie activ la schimbarea României prin implicare civică, îmbunătăţirea politicilor publice, transfer de cunoştințe şi know-how, încurajarea dialogului şi dezbaterilor publice și susținerea antreprenoriatului. www.mygrasp.org

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.