Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

”Let’s Do It, ERASMUS!” în Vama Veche

0

Anul acesta, evenimentul național ”1 Mai ȋn Vama Veche!” al Erasmus Student Network (ESN) România dorește să aducă un plus de valoare socială tradiției de a petrece ziua de 1 Mai la mare, într-un mod distractiv, dar și educativ. Astfel, voluntarii ESN România, împreună cu studenții străini.

ERASMUS veniți din marile centre universitare din țară, București, Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca și Braşov, vor participa la acțiunea de ecologizare a plajei din Vama Veche. Anul 2012 este anul SocialErasmus, proiectul internațional de marcă al Erasmus Student Network.

Atât la nivel internațional, național, cat și local, se vor desfășura numeroase proiecte de acest tip, având ca scop, integrarea studenților internaționali ERASMUS în cadrul societăților lor gazdă, prin implicarea voluntară în diverse proiecte cu impact social din domeniile educație, caritate și ecologie. Împreună cu partenerii nostri, “Let’s Do It, Romania!”, îi invităm pe toți cei ce se vor afla in Vama Veche, Luni, 30 aprilie 2012, să ia parte la mişcarea de ecologizare a plajei şi să arate că le pasă de țara lor. Acṭiunea se dorește a fi una pilot pentru Ziua Curăṭeniei Generale, care anul acesta va avea loc ȋn data de 12 Mai 2012. “Let’s Do It, Erasmus!” face parte din seria de evenimente programate de către
asociația ESN România pentru acest an, celebrând 15 ani de existenṭă a programului Erasmus ȋn România si 25 de ani la nivel european.

Partenerii evenimentului: “Let’s Do It, Romania!”, Primăria Limanu, Serviciul Comunitar de Utilități Publice de Interes Local Limanu, Administrația Bazinală de Ape Dobrogea – Litoral, Radio România Cultural, Radio România Actualități, România Pozitivă, Lume Bună!, AIESEC România, EvenimenteStudentesti.ro, NAPOMUN, Club Goblin, Club Expirat și Pernod Ricard.

ERASMUS STUDENT NETWORK este una dintre cele mai mari organizații studențești cu caracter interdisciplinar din Europa, bucurându-se de susținerea Comisiei Europene. În România, ESN activează încă din anul 2004 şi este formată din cinci secțiuni locale (ESN Brașov, ESN Cluj-Napoca, ESN Iași, ESN UniBuc și ESN Timişoara). Printre obiectivele principale se numără: motivarea studenților din cadrul ciclului de învățământ superior să studieze o perioadă de timp într-o altă țară, îmbunătățirea integrării socio-culturale a tinerilor internaționali în universitățile gazdă din România, precum şi reprezentarea nevoilor și așteptărilor studenților străini la nivel local, național și internațional.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.