Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Incepe lupta pentru computere donate de Profi

0

Saptamana aceasta, a inceput o noua editie a campaniei de responsabilitate sociala “PROFI te premiaza” prin intermediul careia mii de calculatoare sunt daruite catorva sute de scoli. Aceasta s-ar putea sa fie ultima ocazie cand scolile mai pot concura pentru laboratoarele IT donate de PROFI.

“Deoarece invatamantul este esential pentru viitorul unei tari, PROFI contribuie pentru al treilea an consecutiv la imbunatatirea standardelor scolilor din Romania. Noi le oferim calculatoare astfel incat absolventii lor sa fie mai bine pregatiti pentru piata globala a muncii care este astazi atat de competitiva” a declarat Pawel Musial, directorul general PROFI Rom Food. “Oficialitati din domeniul educatiei insa nu doar ca reactioneaza lent in privinta campaniei, dar pun si conditii inacceptabile pentru noi ca donator. In consecinta, vom continua sa activam ca organizatie responsabila dar, cu regret, ne gandim ca poate in viitor ar fi cazul ca donatiile noastre sa contribuie la rezolvarea altor probleme sociale.”

In acest an, Campania a fost extinsa astfel incat sa cuprinda si liceele dupa ce in primele doua editii s-a adresat doar claselor I-VIII.

Ca si in editiile anterioare, la nivelul fiecarui magazin PROFI standard aflat in activitate la data de 15 iulie 2013 va exista cate o scoala castigatoare. De asta data, 159 de scoli vor beneficia de 1749 de netbook-uri si laptop-uri, dar nu PROFI va decide cine sunt castigatorii, ci cei care calca pragul acestor magazine.

profi te premiaza

Un nou sistem de vot va face ca lucrurile sa mearga mai repede si va spori precizia votului. Dupa ce isi face cumparaturile, oricine poate scana bonul de casa la un display cu ecran tactil aflat in fiecare magazin PROFI, indicand astfel care dintre scolile care s-au inscris in competitie se va bucura de  punctele sale.

Cumparatorii nu platesc nimic pentru aceasta donatie, iar scoala care pana la 20 octombrie acumuleaza cel mai mare numar de puncte la nivelul unui magazin devine castigatoarea unui laborator IT.

In 2011 si 2012, PROFI a donat in total 3632 computere cu tot cu modemuri WiFi care le permit sa se lege in retea, precum si 226 videoproiectoare menite sa faca orele de clasa mai atragatoare si capabile sa transmita elevilor mai multe informatii. Aproximativ doua sute de mii de elevi au in prezent acces la calcuatoarele deja donate, iar numarul lor urmeaza sa creasca semnificativ ca urmare a donatiei din acest an.

Investitia totala pe care PROFI si partenerii sai au facut-o in acesti trei ani depaseste 1.5 milioane euro.

Partenerii campaniei sunt: Pepsico, Caroli, Albalact, Colgate, Danone, Oke, Persil Expert, Cremita – Primola, Primola, Rom autentic, P&G, Gusto, Gusto Natura, Borsec, Chipita, Lyoness, Asus, Dero, Cia Aboliv, Merve, Delaco, Antefrig, Schauma, Edenia, Pedigree, Baneasa, Monte Banato, Radic Star, Scandia Food, Smithfield Prod, DonCafe, Maggi, Nestle Cereale Integrale, Delma, Delikat.

In prezent, PROFI are aproximativ 4500 de angajati care lucreaza in magazinele in format standard, City si Mall din 95 de localitati aflate in 36 de judete. Prin cele 173 de magazine ale sale PROFI este cel de al doilea mare lant de retail modern din Romania.

copiii

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.