Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Recoltă bogată de filme româneşti şi europene, în Casa Filmelor de la Plai

0

Asociatia Marele Ecran si Pelicula Culturala vor fi gazdele Casei Filmelor la a opta editie a Festivalului Multicultural Plai, care se va desfăsura intre 13-15 septembrie la Muzeul Satului Banatean din Timisoara.

plai subcarpatiCa si in ceilalti ani, programul Casei Filmelor celebreaza diversitatea cinemaului contemporan, romanesc si european: selectia de scurtmetraje de la Timishort 2013, o serie de scurtmetraje ale tinerilor regizori romani care include si In Acvariu, filmul premiat anul acesta la Cannes, trei lungmetraje apreciate la nivel international, doua documentare muzicale in ton cu atmosfera festivalului, un film pentru nevazatori accesibilizat de Fundatia Cartea Calatoare, precum si o animatie estoniana pentru copii oferita de Casa de distributie Clorofilm.

In seara de sambata, 14 septembrie, va fi prezentat in premiera conceptul original Science Night,DJ & VJ Act, untribut adus de trupa Makunouchi Bento fascinantei lumi a documentarelor stiintifice. Duminica este rezervata atelierelor: Camera 4 face o introducere in arta filmarii, iarAtelier 1 revine cu workshop-ul dedicat artei actorului.

Fiecare moment din programul Casei Filmului va fi prezentat in detaliu in zilele urmatoare pe paginile www.mareleecran.net si www.facebook.com/PeliculaCulturala.

Multumim partenerilor care au imbogatit programul din acest an: Ambasada Spaniei, Centrul Cultural German, Consulatul Serbiei la Timisoara, Goethe Institut, Clorofilm, HBO, Timishort si Laura Murari.  Mai jos, programul complet al sectiunii de film din cadrul Festivalului Plai:

Vineri 13.09

17.00 Lungmetraj Domestic, (Adrian Sitaru, 2013)

18.30 Documentar HBO: The Shukar Collective Project (Matei-Alexandru Mocanu, 2010)

24.00 Selectie scurtmetraje Timishort 2013

01.00 Lungmetraj Hadersfild, (Ivan Zifkovic, Serbia, 2007)

 

Sambata 14.09

13.00 Film accesibilizat pt nevazatori de Fundatia Cartea Calatoare:

Lumea e mare iar salvarea se ascunde dupa colt

16.00 Selectie scurtmetraje “Tineri regizori”: In Acvariu (20’ Tudor Jurgiu, 2013) Proprietara (30’ Vlad Dragomirescu), Monday Morning (13’ Eva Pervolovici), Bad Penny (12’ Andrei Cretulescu), Wedding Duet (17’ Goran Mihailov). Discutie cu actritele Tunde Baczo si Maria Dragomirescu.

18.30 Documentar:  Crossing the Bridge, (Fatih Akin, 2005)

24.00 Spatiu sonor si vizual:  SCIENCE NIGHT (DJ + VJ Makunouchi Bento)

 

Duminica 15.09

12:00 Animatie: Lotte si secretul pietrei lunii,(Ernits &Poldma, Estonia, 2011)

14.00 Atelier Camera 4: Introducere in arta filmarii (cu Cristian Ilea)

16.00 Atelier 1 – Introducere in arta actorului (cu Boris Gaza)

18.00 Lungmetraj: Celda 211 (Daniel Monzon, Spania, 2009)

 

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.