Proiectul EdYOUaction

0

Proiectul EdYOUaction este o inițiativă a unui grup informal de tineri vrânceni, sprijiniți în acest demers de Asociația PropatriaVOX. Proiectul, care se va derula pe o perioadă de 12 luni, este finanțat de Corpul European de Solidaritate.

Principalul obiectiv al proiectului EdYOUaction este acela de a contribui la creșterea gradului de implicare a tinerilor în comunitatea lor. El își dorește să-i ajute să realizeze propria responsabilitate în complexul proces de învățare care depășește spațiul școlar. În acest scop, EdYOUaction propune cinci ateliere de instruire în domenii de interes acut în momentul de față. Acestea sunt: editare foto-video, grafică,marketing și PR, jurnalism și educație financiară.

Abordarea educațională are la bază cilcul lui Kolb, lucru care oferă învățării experiențiale un loc important în proces. De aceea, dincolo de contextul nonformal în care se vor desfășura atelierele, instruirea se va încheia cu o experiență de lucru reală. Aceasta va fi organizarea festivalului de muzică clasică, aflat la a treia ediție, Classic for Teens.

Fiind anul european al tineretului, organizatorii festivalului au decis să sprijine acest demers educațional al grupului de inițiativă și să ofere tinerilor instruiți în proiectul EdYOUaction segmentul logistic al festivalului.

Acesta va fi experiența potrivită pentru a încheia ciclul de învățare. După ce această primă etapă se va încheia, tinerii instruiți vor fi informați cu privire la posibilii finanțatori care le pot susține ideile și încurajați să își scrie propiile proiecte. EdYOUaction își asumă atât o atentă monitorizare a acestor proiecte independente, cât și antrenarea tinerilor în diferite acțiuni civice, educaționale și de mediu.

#EdYOUaction #ProiectFinanțatDe #CorpulEuropeandeSolidaritate

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.