tbi bank și Clinicile Dentare Dr. Leahu: Mulți români amână vizita la dentist din lipsa banilor. BNPL, o soluție accesibilă pentru un zâmbet sănătos

0

București, 8 august 2022. Sănătatea dentară ar trebui să fie o prioritate pentru toată lumea, dar destul de mulți români au tendința să amâne vizitele la dentist. Jumătate dintre români spun că nu au fost niciodată la stomatolog, fie pentru că nu consideră că au nevoie, fie din lipsa banilor, arată datele unui studiu Kantar realizat la începutul acestui an. În acest context, instrumentul de plată alternativă de tip Cumpără acum, Plătește mai târziu (BNPL) oferit de tbi bank pentru serviciile stomatologice din Clinicile Dentare Dr. Leahu este o soluție extrem de eficientă și accesibilă pentru un zâmbet sănătos.

Soluția de plată Cumpără acum, Plătește mai târziu permite consumatorilor să împartă costul total al oricărei proceduri stomatologice în rate fără dobândă sau comisioane și reprezintă un instrument excelent care susține incluziunea socială. În acest fel, clienții pot beneficia de serviciile stomatologice de care au nevoie în rate fără dobândă, cu un impact mult redus asupra buzunarului propriu. Procesul de aprobare este foarte rapid, de numai câteva minute, și poate avea loc chiar în clinică.

Acest instrument de finanțare este accesibil atât pentru proceduri de rutină sau de prevenție, cât și pentru cele mai complexe și implicit costisitoare, având în vedere că unele lucrări dentare pot costa și peste 3.000 de euro. Achitarea integrală a unei astfel de lucrări, fără presiuni financiare, poate reprezenta o provocare pentru oricine, dar un sistem de rate inteligent ar putea însemna un cost lunar de circa 150 de euro, în medie, pentru o perioadă de 24 de luni.

„Continuăm parteneriatul strategic dintre tbi și Clinicile Dentare Dr. Leahu, încheiat în urmă cu doi ani, și oferim mereu clienților cele mai accesibile soluții pentru zâmbetul lor. Cumpără acum, Plătește mai târziu se diferențiază prin capacitatea de a oferi un serviciu de valoare fără efecte majore asupra bugetului lunar. Prin opțiunea plății în rate lunare fără dobândă, atenuăm povara financiară pe care o pot resimți clienții și le facilităm accesul la îngrijirea medicală de care au nevoie. Iar în același timp, ajutăm și furnizorii de servicii medicale să își crească veniturile prin eliminarea barierei prețului pentru pacienții lor”, spune Ionuț Sabadac, VP Merchant Solutions, tbi bank.

Dintre românii care merg mai des la dentist, circa 8% ajung o dată pe lună sau chiar mai frecvent, iar bugetul alocat serviciilor stomatologice este cu 17% mai mare în acest an, ajungând la o medie anuală de aproximativ 2.000 lei, potrivit studiului Kantar. Cele mai uzuale tratamente de prevenție sunt consultul, radiografia și procedurile de igienizare profesională.

„Deși educăm de mulți ani pacientul român, accentuând importanța prevenției și faptul că sănătatea generală începe cu dinții, iar imunitatea este influențată semnificativ de accesul la serviciile stomatologice, studiile și realitatea ne arată că al doilea motiv major pentru care acesta nu ajunge la medicul stomatolog este lipsa resurselor, a banilor, în principal. Suntem încântați de parteneriatul cu tbi bank – prin instrumentul de finanțare eficient pe care îl pune la dispoziție, oferă o rezolvare practică unei probleme pe care o treime dintre români o invocă și aduce în prim-plan o perspectivă diferită – salvezi ani de sănătate dentară prin finanțare și accesare a serviciilor dentare acum, când nevoia este pregnantă”, a declarat Dr. Ionuț Leahu, fondator și CEO al Rețelei Clinicile Dentare Dr. Leahu

Despre tbi bank

tbi bank este o bancă de tip ”challenger” din Europa de Sud-Est și lider BNPL în regiune, care se adresează consumatorilor, comercianților și IMM-urilor, oferind finanțare și servicii suplimentare integrate prin intermediul unei rețele largi de canale și platforme „phygitale”. În prezent, operează în Bulgaria, România, Grecia, Germania și Lituania. Prin diverse canale digitale, o rețea proprie de 300 de sucursale și parteneriate de încredere cu circa 15.000 de comercianți și retaileri mici și mari, tbi are un portofoliu de 2 milioane de clienți în 2021 și a acordat aproape 500.000 de credite. Modelul său de afaceri de succes și abordarea orientată spre client au dus la transformarea sa într-una dintre cele mai profitabile și eficiente bănci din Europa de Sud-Est.

Despre Clinicile Dentare Dr. Leahu

Rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu este cea mai extinsă rețea din industria românească de stomatologie, cu prezență în 13 orașe din România (Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Sibiu, Timișoara, Turda); are 169 de cabinete dentare și un laborator de tehnică dentară complet digitalizat, extinse pe o suprafață totală de peste 8000 de metri pătrați și o echipă de peste 650 de angajați și colaboratori, dintre care peste 200 de medici. Fiecare clinică integrează cel puțin un centru de radiologie dentară digitală. Rețeaua dispune și propriul centru de instruire – Centrul de Perfecționare Dr. Leahu.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.