CampioMATE – Arena unde matematica devine sport de echipă – a anunțat cele 8 echipe campioane ale Ediției 2024

0

Aproape 10000 de elevi de gimnaziu din peste 700 de școli, din 34 de județe, s-au antrenat și anul acesta, la matematică, într-un mod distractiv și interactiv, prin programul gratuit CampioMATECampionatul de matematică pe echipe. După 6 luni de la start înscrieri, trecând prin calificări, antrenamente, provocări zilnice, lockere, teste și evenimente de etapă, participanții din cele 222 de echipe și de pe cele 16 bănci de rezerve au luat parte la Gala de premiere a celor mai bune echipe și celor mai buni jucători, eveniment care a avut loc sâmbătă, pe 8 iunie, prin live-streaming. Gala poate fi urmărită integral pe pagina de YouTube CampioMATE.

La finalul ediției, au primit medalii 1791 de jucători de top, jucători care, prin rezolvarea celor 255 de misiuni individuale sau de echipă au reușit să obțină minim 70% din R-score-ul maxim posibil (adică minim 4480 de puncte din maximul de 6400 pentru 1 jucător). Aici este lista TOP JUCĂTORI CampioMAT- Ediția 2024.

În Gala de premiere au fost medaliate cu Gold/ Silver/ Bronze 118 echipe care, prin efortul echipei din timpul campionatului, au reușit să obțină minim 44800 de puncte din maxim 64000 de puncte posibile pentru fiecare echipă.  Aici este Clasamentul pe echipe – CampioMATE -Ediția 2024

La fiecare clasă și divizie a fost desemnată CAMPIOANĂ echipa care s-a impus cu cele mai multe puncte obținute în categoria sa pe parcursul ediției. Aplauze pentru cele 8 echipe campioane:

  • V BETA –  Kings of Maths – Jud. Iași – Antrenor: Diana Gheorghe

  • V GAMMA – Lotus MATE 2024 – Jud. Mehedinți – Antrenor: Constantin Căpitanescu

  • VI BETA – Matemarțienii –  Jud. Bacău – Antrenor: Cristina Măgirescu

  • VI GAMMA – Matematica în culori –  Jud. Vaslui – Antrenoare: Marinela Vrabie

  • VII BETA – Echipa lui Descartes –  Jud. Iași – Antrenor: Grecu Aida Andreea

  • VII GAMMA – GalaxyIsMath – Jud. Iași – Antrenor: Ionel-Ciprian Rusu

  • VIII BETA – Math Storm – Jud. Iași – Antrenor: Geanina Gimiga

  • VIII GAMMA – Descendenții lui Pitagora –  Jud. Iași – Antrenor: Ana-Gabriela Dima

„Mi-a plăcut foarte mult concursul. Cel mai mult mi-a plăcut să interacționez cu echipa. CU SIGURANȚĂ VOI MAI PARTICIPA.” (Delia – Jucător)   

„Mi-a plăcut foarte mult acest concurs și îmi doresc să particip si anul viitor, mă ajută să recapitulez noțiunile învățate la clasă și să lucrez toate tipurile de probleme. Mă bucur că am o echipă minunata datorita doamnei antrenoare, liderului și întregii echipe pentru că toți sunt uniți!” (Gabriel – Jucător)

„A fost o experiență de neuitat! Din păcate, a trecut fff repede. Abia aștept să particip și la anul!” (Cami – Jucător)

„Îmi plac provocările, îmi place organizarea, îmi place echipa mea….Vă multumesc foarte mult pentru această oportunitate!” (Daniel – Jucător)

„Ador CampioMATE deoarece mi-am făcut multi prieteni.” (Eduard – Jucător)

„Sunt foarte bucuroasă că am obținut medalia de aur. A fost obiectivul nostru și ne-am străduit să-l realizăm. Copiii, deși au fost de la școli diferite, au format o echipă în adevăratul sens al cuvântului, s-au încurajat, au colaborat la rezolvarea provocărilor. ” (Elena – Antrenor)

„Concursul de matematică CampioMate este o oportunitate excelentă pentru elevi de a-și dezvolta abilitățile matematice într-un mediu competitiv și stimulant. Consider ca acest format de competitie a ajutat la creșterea încrederii în sine a participanților.” (Alexandra – Antrenor)

Planuri de viitor

Organizatorii vor să ofere în continuare o experiență cu impact și să extindă programul în toate județele. Înscrierile pentru Ediția 2025 vor începe în noiembrie. Pe termen lung, dorința organizatorilor este de a antrena în program circa 10% din numărul copiilor de din clasele IV-VIII din România, adică aproximativ 75.000 de elevi care ar urma să între în universul matematicii cu ajutorul CampioMATE.

CampioMATE a luat naștere la inițiativa Asociației Visuri Îndrăznețe, cofondatori Maria Predoiu și Andrei Rădulescu, în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice din România, prin Dl Profesor Radu Gologan – Președinte SSMR. Prima ediție – pilot – a avut loc în 2022 în Jud. Iași, cu sprijinul ISJ Iași și al Intuitext. Rezultatele au arătat atât un feedback foarte bun al elevilor pentru experiența de învățare CampioMATE, cât și o creștere semnificativă a nivelului la matematică în rândul copiilor participanți față de alți colegi. Ediția 2024, a treia, s-a desfășurat în parteneriat cu Inspectoratele Școlare Județene din 25 de județe din țară (Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea), cu susținerea Dnei Ana Elisabeta Naghi – Inspector Matematică și Astronomie în cadrul ME. 

Programul este susținut de Galeria SUPORTERILOR: Kaufland Romania, BRD Groupe Société Générale, EY Romania, Familia Safir, BiC, Mediapost Martech, mindit.io, Novotel Bucharest City Centre, EXE Software, SKYLINE productions și ROMNEUROSTIM.  

Astfel de inițiative sunt importante deoarece rezultatele testelor PISA ne arată că nivelul la matematică al elevilor din România este mult sub media OECD. În contextul acestor rezultate, programul gratuit CampioMATE se dovedește a fi un instrument complementar de clarificare și consolidare a noțiunilor deja predate la clasă. Acesta îmbină matematica cu noțiuni din sport și jocuri video, devenind astfel o modalitate interactivă și distractivă care-i îndeamnă pe copii să intre în universul matematicii prin joc. 

Mai multe detalii despre programul CampioMATE se găsesc pe www.campiomate.ro și pe paginile de Social Media  CampioMATE Facebook și CampioMATE Instagram.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.