Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Au început înscrierile pentru „Şcoala Zero Waste”

0

„Scoala Zero Waste” este un concurs de educatie ecologica si colectare selectiva destinat scolilor din invatamantul primar si secundar din Judetul Timis. Perioada de desfasurare a competitiei este 15 Aprilie – 31 Mai. Premiile puse in concurs se ridica la peste 22.000 ron.

Din 18 martie pana in 26 martie, scolile din Judetul Timis se pot inscrie in Competitia „Scoala Zero Waste” Editia 2013.

Ideea „Scoala Zero Waste” a venit in urma discutiilor purtate cu participantii in campaniile Let’s Do It, Romania! Concluzia generala este ca actiunile de curatenie si ecologizare nu sunt deloc suficiente. Trebuie sa ne indreptam catre o lume in care astfel de campanii de curatenie nu vor mai fi necesare, inspre O Lume cu Zero Deseuri.

Componenta educationala a venit ca o solutie evidenta, organizarea de sesiuni de training si workshopuri de educatie ecologica pentru elevi devenind o necesitate. Pentru a face procesul de invatare mai atractiv am introdus competitia.

szw1Desfasurarea concursului este simpla. Elevii scolilor participante vor colecta selectiv cat mai multe deseuri de hartie/carton, PET/plastic si aluminiu. In fiecare saptamana dintre scolile clasate pe primele locuri organizatorii vor selecta trei in cadrul carora vor fi oganizate in saptamana imediat urmatoare sesiuni de training si workshopuri de educatie ecologica.

La finalul Concursului, Organizatorul va acorda scolilor care au colectat cea mai mare cantitate de deseuri reciclabile per elev, precum si elevilor care au adunat cea mai mare cantitate de deseuri premiile puse in concurs.

In plus unitatea de invatamant clasata pe primul loc sa fi desemnata si va primi trofeul „Scoala Zero Waste” Editia 2013.

Formularul de inscriere si Regulamentul Oficial al Concursului pot fi gasite pe site-ul organizatorilor – http://www.ecostuff.ro.

Mult succes!

—–

Pentru mai multe informații:

Email: scoalazerowaste@ecostuff.ro

Site: http://www.ecostuff.ro

Pagina de Facebook: http://www.facebook.com/ecostuff.romania

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.