Asociația Scout Society a lansat escape room-ul “ Where is Alex?” în Săptămâna Europeană a Tineretului

0

Asociația Scout Society este  încântată să anunțe lansarea primului escape-room educativ din Târgu-Jiu, dedicat tematicii mediului și sustenabilității. Această inițiativă, care a fost dezvoltată în parteneriat cu organizatii din Portugalia, Spania, Grecia si Turcia încă de anul trecut, are ca scop conștientizarea și educarea participanților cu privire la problemele legate de mediu, într-un mod interactiv și inovator.

Escape room-ul este conceput pentru a fi accesibil mai multor categorii de vârstă, complexitatea provocărilor din cadrul jocului fiind de dificultate medie, asigurându-se astfel o experiență captivantă și potrivită pentru participanți. Această activitate nu doar că oferă o experiență distractivă și captivantă, dar încurajează și dezvoltarea abilităților de team-building și colaborare. Participanții sunt încurajați să lucreze împreună, să distribuie sarcinile și să colaboreze pentru a rezolva provocările și a evada din spațiul închis.

În contextul Săptămânii Europene a Tineretului, această inițiativă se aliniază perfect cu obiectivul de a oferi tinerilor și comunității oportunități de dezvoltare personală și socială într-un mediu distractiv și inovator. Mai mult decat atat, după ce fiecare echipă a testat escape room-ul, a avut loc o discuție vibrantă despre importanța protecției mediului. Participantii au explorat modul în care fiecare dintre noi poate contribui la protejarea Planetei noastre, impactul deciziilor politice la nivel European asupra problemelor de mediu și de ce este esențial să ne exercităm dreptul la vot!

Escape-room-ul face parte din proiectul „Escape4SDGs”, finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus+. Acest proiect își propune să ofere lucrătorilor de tineret cunoștințele, abilitățile și instrumentele necesare pentru a crea propriile escape-room-uri educaționale tematice, sensibilizând astfel tinerii cu privire la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă.

În anul 2023, Scout Society a dezvoltat primul escape room educativ construit de un ONG în România cu ocazia Târgu-Jiu, Capitala Tineretului din România. Escape-room-ul va continua să ofere experiențe noi și tematici variate, încurajând participanții să revină pentru a descoperi noi provocări și povești captivante, consolidând astfel angajamentul Asociației Scout Society pentru inovație și educație continuă în comunitate.

Pentru a vedea toate proiectele desfășurate de Asociația Scout Society, puteți accesa website-ul nostru https://scoutsociety.ro/category/proiecte/ 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.