Un antreprenor român de 24 de ani a obținut 0,5 milioane de dolari de la YCombinator pentru dezvoltarea unei platforme care ajută gratuit liceenii pentru pregătirea de Bacalaureat

0
  • Educato AI conține peste 2.000 de întrebări unice pentru materii precum Literatura Română, Matematică, Fizică, Geografie și Istorie

  • Elevii pot participa la simulări ale examenului de Bacalaureat

  • Platforma conține un evaluator AI pentru eseuri

  •  YCombinator, un program prestigios din Silicon Valley care a lansat giganți tehnologici precum Airbnb, Reddit și Dropbox.

Codruț Lemeni, un tânăr de 24 de ani, a obținut în martie anul acesta 0,5 miioane de dolari din partea YCombinator, un program prestigios din Silicon Valley care a lansat giganți tehnologici precum Airbnb, Reddit și Dropbox, pentru a dezvolta Educato AI , o platformă care oferă elevilor de liceu pregătire gratuită și interactivă pentru examene, în special pentru Bacalaureat. 

Platforma a fost lansată în aprilie anul acesta de Codruț Lemeni alături de Felix Gabler și Pierre-Louis Monnot. Educato AI a înregistrat peste 800 de elevi de liceu în faza beta de la lansare, iar din această săptămână platforma permite și accesul general.

În 2020 Codruț Lemeni a lansat proiectul “VreauLa”, acesta ajutând peste 25.000 de elevi să se pregătească gratuit pentru admiterea la universitate și pentru care a primit premiul Forbes 30 sub 30. De atunci, a lucrat împreună cu cofondatorii Educato AI, Felix Gabler și Pierre-Louis Monnot, la compania americană de tehnologie Palantir, unde împreună și-au perfecționat abilitățile pentru a avea un impact mai mare asupra accesibilității educației. 

Peste 2.000 de întrebări unice

„Am lansat Educato AI într-un moment în care elevii au nevoie de resurse complete și accesibile pentru a excela în studiile lor. Misiunea noastră este să sprijinim elevii de liceu oferindu-le instrumente educaționale de top la un preț accesibil,” a declarat Codruț Lemeni, CEO și cofondator al Educato AI.

Utilizatorii înregistrați pot accesa peste 2.000 de întrebări unice pentru materii precum Literatura Română, Matematică, Fizică și Istorie. Feedbackul este instantaneu.

În prezent echipa Educato este în căutare de voluntari pentru a crește conținutul platformei și pentru alte materii precum Logică, Filozofie, Chimie și Biologie. Profesorii pot trimite conținut pe adresa contact@educato.ai.

De asemenea, platforma le permite elevilor să participe la simulări cronometrate ale examenului de Bacalaureat, ei având unde se pot compara cu colegii lor. Alte 1.000 de seturi de exerciții, acum în faza de verificare, vor fi adăugate în săptămânile următoare. Aceste exerciții se bazează pe formatele examenelor de bacalaureat din anii anteriori.

Platforma conține un evaluator AI pentru eseuri

Deși platforma și toate întrebările sunt gratuite pentru elevi, Educato AI a dezvoltat, de asemenea, un evaluator AI pentru eseuri pentru care accesul costa 15 lei pe săptămână

Acest instrument avansat oferă feedback instantaneu și detaliat asupra eseurilor elevilor, asigurându-se că toți elevii primesc îndrumări de înaltă calitate, chiar dacă nu își pot permite un profesor privat. Evaluatorul AI pentru eseuri analizează structura, gramatica, coerența și argumentarea, ajutându-i pe elevi să-și îmbunătățească abilitățile de scriere și să se pregătească eficient pentru componentele de eseu ale examenelor lor.

***

Despre Educato AI

Educato AI este dedicat furnizării de instrumente și resurse elevilor de liceu pentru a se pregăti interactiv și eficient pentru Bacalaureatul românesc. Misiunea Educato AI este să facă pregătirea de calitate a examenelor accesibilă pentru toți elevii, indiferent de locația lor, folosind cea mai bună tehnologie disponibilă.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.