Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fonduri europene pentru infrastructura locala in Dobrogea

1

In judetul Dobrogea administratia locala a reusit sa acceseze fonduri europene pentru refacerea infrustructurii. Primariile si consiliile locale din comunele judetului Tulcea au atras in anul 2010 peste 300 milioane de euro fonduri europene pentru dezvoltare locala. Modernizarea drumurilor, extinderea instalatiilor de almentare cu apa si de canalizare si realizarea infrastructurii turistice sunt prioritatile acestor investitii.

Potrivit site-ului fonduri-structurale.ro „cu astfel de fonduri se modernizeaza acum drumurile judetene si cele de interes local, se extind instalatiile de almentare cu apa si de canalizare, se realizeaza infrastructura turistica (cum ar fi porturile pentru navele de agrement), in mai multe localitati din Delta Dunarii si, nu in ultimul rand, se completeaza infrastructura necesara dezvoltarii fermelor agricole din satele judetului.”

Site-ul ecomunitate.ro a publicat un articol despre accesarea fonudurilor europene in Dobrogea,  articol din care redam urmatorul fragment: „primăriile din comunele Luncaviţa, Jurilovca, Sarichioi, Baia, Mihail Kogălniceanu şi Smârdan au iniţiat câte un proiect pentru modernizarea drumurilor de exploataţie agricolă. Drumurile agricole care se vor moderniza în lunile care urmează vor spori potenţialul de devoltarea a afacerilor agricole pe câte 5.000 de hectare din fiecare din cele şase comune.”

PS – RomaniaPozitiva: Totusi – in Vama Veche nu simteam nevoia unor drumuri asfaltate…

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.