Constanța: Animal Society continuă proiectul “Efort Comun pentru un viitor mai bun”. Prima campanie de sterilizare gratuită din 2022 începe pe 11 ianuarie

0

Animal Society, în parteneriat cu Four Paws International și cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța continuă proiectul Efort comun pentru un viitor mai bun cu prima campanie de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din oraș, care se va desfășura în perioada 11 ianuarie – 4 februarie, la sediul Biobaza.

Continuăm proiectul Efort comun pentru un viitor mai bun cu o primă campanie de sterilizare gratuită în 2022. În cadrul acestui proiect, alături de Four Paws International și Primăria Constanța, ne-am propus în acest an mai multe acțiuni și programe centrate pe gestionarea umană a înmulțirii necontrolate a animalelor de rasă comună din oraș și pe bunăstarea acestora. Îi invităm, așadar, pe constănțeni să răspundă la fel de receptiv și să acționeze în continuare responsabil, profitând de campaniile pe care le derulăm alături de partenerii noștri și în acest an în Constanța” – Anca Tomescu, Președinte, Animal Society.

O comunitate sănătoasă se construiește printr-un efort comun. Începem 2022 cu o nouă campanie de sterilizare în masă prin care vrem să aducem schimbări pozitive în viața orașului. Partenerii de la Animal Society revin la Constanța pentru ca împreună să devenim mai responsabili în ceea ce privește animalele cu sau fără stăpân. Ne exprimăm speranța că cetățenii vor răspunde din nou apelului nostru și vor aduce animalele fără stăpân la sterilizat sau vor sprijini echipele Animal Society de pe teren în misiunea lor. Împreună putem schimba în bine viața oamenilor și a animalelor din Constanța”, a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

Proiectul „Efort Comun pentru un viitor mai bun“, inițiat de Animal Society și Primăria Municipiului Constanța, presupune desfășurarea mai multor campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din oraș și derularea mai multor programe de informare adesate constănțenilor, cu scopul implementării unui plan de măsuri uman, eficient, durabil pentru gestionarea înmulțirii necontrolate și a suprapopulației de câini și pisici de rasă comună.

Amintim că sterilizarea reprezintă singura soluție umană și sustenabilă pentru problema suprapopulației câinilor și pisicilor de rasă comună. Totodată, conform legii nr. 258/26.09.2013, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie, iar nerespectarea prevederilor legale se amendează cu sume cuprinse între 5 000 și 10 000 Lei.

Cei interesați pot înregistra o programare prin apel la numărul de telefon 0754 208 630, începând cu data de 11 ianuarie, când echipa Animal Society va efectua operații de sterilizare în Constanţa, la sediul Biobaza din Str. Vârful cu Dor nr. 5.

Mai multe despre Animal Society – www.animal-society.org

Asociația Animal Society, cunoscută anterior sub numele de VIER PFOTEN România, este activă în domeniul protecției animalelor de peste două decenii. Animal Society stabilește parteneriate cu autoritățile locale, sprijinindu-le în vederea elaborării unui sistem uman și sustenabil de gestionare a populației de câini și pisici, desfășurând campanii de sterilizare a câinilor și pisicilor, precum și intervenții asistate de animale. Acestea au scopul de a schimba mentalitățile cu privire la animalele fără stăpân și sunt realizate cu ajutorul unor foști câini fără stăpân, care sunt implicați și în activități de terapie în beneficiul copiilor cu nevoi speciale și al vârstnicilor instituționalizați.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.