Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Succes românesc în Italia: actriţa Olimpia Melinte, aplaudată pentru a doua oară la Torino Film Festival

0

Succes românesc în Italia:

Actriţa Olimpia Melinte, aplaudată pentru a doua oară la Torino Film Festival

Olimpia Melinte a reprezentat România pentru a doua oară la Festivalul Internaţional de Film de la Torino. Actriţa a fost prezentă la ediţia cu numărul 31 a Festivalului Internaţional de Film de la Torino (TFF/ Torino Film Festival) în cadrul căreia a fost proiectat şi filmul CANIBAL, o coproducţie Spania – România – Rusia -Franţa, în care joacă un rol dublu.

„Sunt fericită că am revăzut membrii echipei cu care am lucrat la filmul CANIBAL şi că sunt din nou în faţa dumneavoastră”, a declarat ieri Olimpia Melinte la conferinţa de presă dedicată filmului, inclus în secţiunea After Hours a festivalului.
„M-am reîntâlnit aici cu majoritatea celor din echipa cu care am filmat la Sette opere di misericordia, filmul cu care am fost la Torino anul trecut, regizorii şi producătorul au fost în sală şi mi-au spus apoi că au rămas impresionaţi de film şi s-au bucurat împreuna cu mine de el”, a spus Olimpia Melinte după prima proiecţie a filmului.

Considerat a fi unul dintre cele mai bune filme spaniole produse în 2013, pelicula CANIBAL o are în rolul principal pe actriţa româncă Olimpia Melinte şi prezintă povestea lui Carlos (Antonio de la Torre – Volver, Im So Excited), un om singuratic, ciudat, iubit, însă, de toţi locuitorii oraşului Granada. Ceea ce puţini oameni ştiu despre el este că nu se poate hrăni decât cu femei faţă de care nu se poate ataşa emoţional. Toate aceste lucruri se schimbă în ziua în care o întâlneşte pe Nina, o femeie de origine română, care îşi caută cu disperare sora geamănă – Alexandra.

Deşi CANIBAL e prezentat şi perceput ca un thriller, pentru Olimpia el este un film de dragoste. „Filmul spune povestea unui om simplu care ascunde un secret imens, e un om oarecare, pare a fi vecinul ideal, dar in clipa în care acest om care e de fapt un criminal ajunge să iubească lucrurile se schimbă. Canibal ne vorbeşte despre felul în care răul absolut ajunge să iubescă şi ce se schimbă dacă atinge acest punct. De fapt, nu e un thriller, ci e o poveste de iubire.”, crede tânăra actriţă.

Pentru cele două roluri din film, Olimpia a trecut prin două schimbări de look:

„Am început în ianuarie 2013 să filmam prima parte cu Alexandra. Am repetat mult, am făcut cursuri de masaj, m-am documentat şi mi-am aşezat viaţa interioară şi imaginaţia în aşa fel încât să servesca scenariului. Am terminat de filmat în 3 saptămâni prima parte. Apoi am filmat pentru rolul Nina. A fost mai complicat, m-am îngrăşat 10 kilograme în două săptămâni şi am luat-o de la zero cu pregătirile şi repetiţiile – a fost ca şi cum o actriţă nouă ar fi venit pe platou pentru a înterpreta un rol. A fost o partitură grea, dar efortul a meritat din plin!”, a mărturisit actriţa

Prezentat iniţial în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Toronto, CABIBAL a fost considerat unul dintre cele mai mari titluri internaţionale ale anului. Traseul succesului a inclus apoi o oprire la Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian, unde a primit premiul pentru Cea mai bună imagine şi se află pe lista scurtă a propunerilor Spaniei pentru premiile Oscar.

Olimpia Melinte_Torino

Olimpia Melinte este considerată de către presa internaţională ca fiind descoperirea cea mai imortantă pe care Manuel Martín Cuenca a făcut-o pentru filmele sale şi cea mai inspirată decizie de casting. Pentru dublul rol pe care îl interpretează, actriţa româncă a trebuit să se îngraşe 10 kilograme şi să înveţe spaniola.

“Nu ştiam limba spaniolă, dar am învăţat-o serios pentru acest rol. Sunt o persoană care are afinitate pentru limbile străine şi mi s-a părut foarte uşor, acum vorbesc spaniola fără nici un fel de probleme. Aştept cu nerăbdare fiecare eveniment la care mă întâlnesc cu echipa minunată a filmului CANIBAL pentru a avea din nou ocazia de a vorbi în spaniolă”, a declarat Olimpia Melinte.

Actriţa, cunoscută în România pentru rolurile din Cele ce plutesc (2009, r: Mircea Daneliuc), Draft 7 (2011, r: Luiza Pârvu), Sette opere di misericordia (2012, r: Gianluca De Serio şi Massimiliano De Serio) şi Killikg Time (2012, r: Florin Piersic Jr.) s-a întors de curând în România, după ce a terminat filmările la New York pentru scurtmetrajului de ficţiune “O Lume Nouă” (Start Anew World), regizat de Luiza Pârvu.  Acţiunea filmului, plasată la finalul lui 1907, în vestul statului american Pennsylvania, este inspirată din evenimente reale din biografiile primelor generaţii de emigranţi români în Statele Unite.

 

**

Olimpia Melinte s-a născut la Iaşi pe 7 noiembrie 1986. A urmat Colegiul de Artă „Octav Bancila” din Iaşi, unde a debutat în rolul Wendla din „Deşteptarea primăverii” de Frank Wedekind, sub îndrumarea actorului Nicolae Ionescu. Acest rol i-a adus şi premiul de „Cea mai buna Actriţă” în cadrul „Olimpiadei Naţionale de Arta Teatrală”, Timişoara 2005. A absolvit Facultatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, secţia artă dramatică, sub atenta îndrumare a actorului Emil Coşeru şi a debutat pe marele ecran cu rolul din filmul Cele ce plutesc în regia lui Mircea Daneliuc, în 2009. Rolul interpretat în acest film i-a adus două nominalizari la Galele GOPO 2010, pentru „Cea mai bună actriţă în rol principal” şi pentru Premiul „Tânară Speranţă”. A lucrat apoi cu regizoarea Luiza Parvu, pentru scurt metrajul Draft 7, film răsplatit cu premii speciale atât în ţară cât şi în străinătate. În 2011, Olimpia a fost aleasă dintre 250 de actriţe pentru a interpreta rolul Luminiţei din filmul Sette opere di misericordia regizat de Massimiliano şi Gianluca de Serio, film pentru care a primit şi Premiul pentru interpretare la Bobbio Film Festival, în Italia. Pelicula a obţinut numeroase premii la festivalurile internaţionale de film din lume ca Locarno, Annecy, Vilerupt sau Marrakech.

 

TRAILERUL FILMULUI  CANIBAL

Olimpia Melinte pe FACEBOOK

CANIBAL la Torino Film Festival

INTERVIU VIDEO

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.