Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Începe cea de-a opta ediție a Festivalului de Muzică Veche București

0

Începe cea de-a opta ediție a Festivalului de Muzică Veche București

2-5 decembrie 2013

A opta ediție a Festivalului de Muzică Veche București continuă tradiția de a aduce publicul român în contact cu rezonanțele muzicii culte din Renaștere și Baroc. Festivalul din acest an se va desfășura între 2 și 5 decembrie sub tema Exotique cu o serie de spectacole și evenimente conexe adresate atât cunoscătorilor, cât și publicului larg.

Programul Festivalului de Muzică Veche București 2013 va include concerte ale unor artiști consacrați precum Ansamblul belgian de muzică barocă Il Gardellino, violonista Melinda Béres, clavecinista Raluca Enea ce vor interpreta lucrări de J. S. Bach, A. Vivaldi, G. Fr. Haendel sau A. Corelli. Maestrul Harry Tavitian va participa, de asemenea, la festival prin susținerea unui concert de jazz cu improvizații pe teme bizantine și armenești.

Ediția din acest an propune un element nou prin adăugarea artelor vizuale în program. Astfel, festivalul se va deschide cu vernisajul expoziției Grădina Suspendată care va reuni cei mai importanți maeștri ai picturii românești contemporane, dar și artiști în plină ascensiune. Evenimentul de deschidere se va desfășura luni, 2 decembrie, la Muzeul Țăranului Român, sala Oaspeți și va include recitalul de muzică renascentistă Semper Dowland, susținut de Nicolae Szekely.

Gândită ca o manifestare concentrată, ediția de anul acesta a festivalului prezintă pe scena ArCub o serie de concerte de excepție. Dezvoltat în parteneriat cu Ansamblul Il Gardellino și Conservatorul Regal din Bruxelles, programul internațional Il Maestro e Lo Scolare încurajează tinerii muzicieni români în direcția aprofundării interpretative a muzicii vechi. Pentru a patra oară în România, membrii formaţiei Il Gardellino vor oferi publicului adevărate demonstrații de virtuozitate în cadrul unor masterclass-uri dedicate muzicienilor români, masterclass-uri ce se vor finaliza prin susținerea pe scena bucureșteană a concertuluiIl Maestro e Lo Scolare în seara zilei de marți, 3 decembrie 2013 la ora 19.00.

Concertul de închidere al festivalului din data de 5 decembrie va sărbători dialogul stilistic între cei doi mari compozitori ai Barocului: Corelli și Bach. Concertul propune publicului lucrări camerale reprezentative, dedicate viorii baroce și clavecinului, precum selecțiuni din ciclul celor Șase Sonate pentru vioară barocă și clavecin obligat de J. S. Bach sau Follia de Arcangelo Corelli în interpretarea instrumentistelor Melinda Béres și Raluca Enea.

Iar ca un ecou al festivalului, în data de 12 decembrie 2013, la ART HUB va avea loc vernisajul expoziției Înregistrări vizuale semnată Virgiliu Parghel, artist ce va realiza schițe și desene chiar în timpul concertelor.

Programul complet al festivalului și mai multe detalii despre spectacole pot fi găsite pe site-ul oficial www.earlymusic.ro 

Biletele pot fi achiziționate din rețeaua Eventim  în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas şi Cărtureşti și online pe www.eventim.ro .

Festivalul este organizat de Medieval Praxis cu sprijinul Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, ArCuB, Muzeul Țăranului Român, Institutul Balassi, ART HUB, Galeria Rotenberg-Uzunov. Co-organizatori: Asociația ANTIQVA și Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane. Sponsori: Brâncoveanu Vinars, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Elmiplant, Trufa Românească și Cramele Rotenberg.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, RFI, Itsy Bitsy, Șapte Seri, România Liberă, Observatorul Cultural, 121.ro, Historia, Modernism, ArtClue, Vernisaje.ro, Artindex.ro, AgențiadeCarte.ro, ArtActMagazine.ro, CalendarEvenimente.ro, Metropotam.ro, Nine O’clock, Sette Giorni, Business Woman, RomaniaInsider.ro, 9AM.ro, Wall-Street.ro, CityCompass.ro, TVCity.ro, Bewhere.ro și LiterNet.ro.

Festivalul de Muzica Veche Macheta-web-finala

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.