Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Scoala de vara: Bijuterii Soutache (7-10 iulie)

0

BijuteriiFundatia Calea Victoriei va invita in perioada 7-10 iulie la Scoala de vara: Bijuterii Soutache, sustinuta de Mariana Tanasescu. La acest atelier veti descoperi o tehnica clasica si spectaculoasa de a crea decoratiuni si obiecte din snururi pretioase, margele colorate si pietre semipretioase.

Iubitorii de bijuterii hand-made pot invata tehnica soutache (dupa numele snurului special care se foloseste), prin care, cu ajutorul acului, a atei de cusut, a snurului suitas („soutache” in franceza) si a margelelor, pot realiza incredibile bijuterii, accesorii sau decoratiuni.

Soutache-ul este un element de baza in arta franceza a pasmanteriei. Dezvoltata in sec. 16, aceasta cuprinde o gama larga de cusaturi, aplicatii si ciucuri, toate folosite ca decoratie in moda si accesorii pentru casa (draperii, mobila, etc.). Soutache-ul a fost folosit si la fabricarea uniformelor militare, in special pentru a indica rangul. Daca la uniforme firele de soutache sunt cusute in juxtapunere pe material, la fabricarea bijuteriilor soutache-ul poate fi folosit in diverse forme (de ex. cusut suprapus pentru a crea volum).

Pentru ca soutache-ul este din material textil, bijuteriile din soutache au doua avantaje extrem de interesante: sunt foarte usoare si se muleaza pe corpul celei ce le poarta. Cu tehnica soutache nu suntem ingraditi de norme, suntem complet liberi sa ne exprimam asa cum dorim.

Planul celor patru intalniri ale atelierului de bijuterii hand-made soutache este:

1.Tehnica soutache. Sunt prezentate materialele si tehnica de lucru.

2.Realizarea unei bratari.

3.Realizarea unei perechi de cercei

4.Realizarea unui pandantiv

 

Materiale care vor fi folosite la curs (incluse in taxa de curs) sunt: snur soutache in diferite culori, ata de cusut invizibila, ace subtiri, fetru pentru mascarea partii din spate, locul unde se lipesc capatele snurului, adeziv, margele (de nisip, din acril, cristale, margele din pietre semipretioase, cabochoane, camee etc.), inchizatori, tortite, zale  etc., adica tot ce folosim pentru a crea o bijuterie finita.

 

Lector: Mariana Tanasescu

Data incepere: 7 iulie 2014; Ora curs: 18:30

Numar ateliere: 4

Frecventa zilnica: luni-joi, 7-10 iulie

Cost: 330 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 300 ron

Locul desfasurarii: Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

 

 

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.