Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Inaugurarea Galeriei SIGNUM cu expoziția „Uman și urban” – Adela și Vlad Dumitriu

0

Organizator: Galeria de artă contemporană SIGNUM, sub egida Academiei de Studii Economice din București

Artiști: Adela și Vlad Dumitriu

Titlul expoziției: Uman și urban

Curator: Delia Marinescu

Vernisaj: joi, 26 iunie 2014, între orele 18 – 22

Durata expoziției: joi, 26 iunie – vineri, 18 iulie 2014

Adresa: Calea Dorobanților nr. 13-15, la parterul clădirii Facultății de Cibernetică

Websitehttp://signum.ase.ro

Afis-Uman-si-urban-v

Academia de Studii Economice din București are deosebita plăcere să inaugureze Galeria de artă contemporană SIGNUM prin vernisajul expoziției artiștilor Adela și Vlad Dumitriu, în data de 26 iunie 2014, orele 18-22.

Galeria SIGNUM este un proiect artistic dintr-o lungă serie de inițiative de susținere a artei întreprinse de Academia de Studii Economice din București, de-a lungul primului său secol de existență. Deținând o colecție impresionantă de lucrări de artă, alături de picturile murale semnate de Cecilia Cuțescu-Storck și Sabin Bălașa, ASE București derulează de șapte ani un proiect expozițional de mare anvergură dedicat picturii românești, în Clădirea de patrimoniu din Strada Căderea Bastiliei.

Inaugurarea Galeriei SIGNUM într-un remarcabil spațiu de expunere la parterul clădirii Facultății de Cibernetică, din Calea Dorobanților nr. 13-15, deschide o perspectivă nouă asupra rolului de mecena al ASE București. Având un profil axat pe arta abstractă și conceptuală, Galeria va găzdui expoziții de pictură, grafică, sculptură, instalație, fotografie și video, precum și alte evenimente conexe. Artiștii sunt invitați să propună organizarea unei expoziții personale sau de grup, prin depunerea unui concept curatorial adaptat spațiului și profilului Galeriei.

Principiile fundamentale ale funcționării acestei galerii sunt transparența și nondiscriminarea în procesul de selecție a proiectelor, caracterul integral gratuit al serviciului de organizare a evenimentelor și promovarea unei arte cu caracter de avangardă. Coordonatorul Galeriei SIGNUM este Voicu Dragomir, artist plastic și conferențiar doctor al Academiei de Studii Economice din București, iar organizarea evenimentelor este realizată în colaborare cu Serviciul de marketing și comunicare al ASE.

În data de 26 iunie 2014, Galeria SIGNUM va fi inaugurată cu expoziția de pictură, grafică și sculptură a artiștilor Adela Dumitriu și Vlad Dumitriu, intitulată „Uman și urban”, curator Delia Marinescu. Întreaga paletă de lucrări îndeamnă privitorul la un pasaj de la agitația urbană la meditația necesară căutărilor interioare. Împărțită în patru camere și multiple teme de reflecție, bogăția expoziției rezidă în căutarea unui spațiu ideal – uman și urban – explorat prin tehnici diverse, de la sculptura în bronz la acrilic pe pânză, acuarelă și tuș pe hârtie.

Arta Adelei Dumitriu este vie, spontană, o transcriere a unor impresii vizuale intense. Seria de pânze „Citadin imaginar” este un citat multiplu al diverselor perioade din istoria modernismului, de la vorticism și suprematism, până la arta brută și Bauhaus. Este citadinul propriu artistei, pe care l-a interiorizat și reinterpretat cu un limbaj estetic mereu proaspăt. În contrapondere, tușurile bicolore sunt o serie de desene care au ca sursă de inspirație modelele unice ale pielii; ele însă merg dincolo de epidermă, intrând în intimitatea funcționării unui corp – ca un oraș – în care interacțiunile sunt reglate prin atracție, respingere, descărcare electrică sau chimică. Tema „Duelului”, din care fac parte lucrările realizate în carmin, este reprezentarea spontană a duelurilor asiatice – acrobatice și atletice – cu scopul nobil de restabilire a echilibrului și dreptății umane. În final, seria „Solarelor” este inspirată de melodia lui Ian Brown, Solarized, și de imaginea colorată ce rămâne în spatele pleoapelor după expunerea directă la lumina solară.

Bronzurile rafinate ale lui Vlad Dumitriu mixează în abstract teme legate de om, de sentiment și spirit. „Rugăciunile” sale redau esența devoțiunii către Treimea divină, prin modelarea trupului celui prosternat ca o convergență a trei piloni: două mâini sprijinite și capul în pământ. Aceste creații au puternice accente arhitecturale, prin uniunea simbolică dintre credincios și locașul de cult. În prezența „Ochiului” al cărui contur sugerează o mișcare de balet, ochiul privitorului se va întoarce spre interior, în căutarea unei stabilități spirituale. Cea mai amplă lucrare, o „Poartă” este de fapt un „Ochi” multiplicat de trei ori, într-o dinamică circulară, hipnotizantă. Nu există simple porți, ci „porți către” o realitate distinctă de cea în care staționăm în momentul prezent. Acest mister al trecerii, printr-un ochi întreit și rotitor, nu poate fi descifrat, ci doar adâncit prin fixarea lui în bronz.

Adela Dumitriu are un masterat în Arte Vizuale la Universitatea Națională de Arte, București, și urmează un doctorat la aceeași universitate. Vlad Dumitriu are un masterat în sculptură la Universitatea Națională de Arte și a expus în România, Italia, Franța, Germania și China. Delia Marinescu este masterand la Istoria artei în cadrul Universității Naționale de Arte, București.

Partenerii media ai Galeriei SIGNUM sunt: arhimania, ArtOut, ArtWe, exclusivNEWS, Gratuitor, Igloo, Modernism, Revista Bulevard, Vernisaje, VIP – Voluntari pentru Idei și Proiecte, VreauArta.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.