Prezentarea filosofică „Megaliţii”, susţinută în cadrul evenimentului ZILELE FILOSOFIEI

0

Vineri 20 noiembrie, de la ora 19:00, vă invităm la prezentarea filosofică „Megaliţii”, susţinută în cadrul evenimentului ZILELE FILOSOFIEI.
Prezintă: Adrian Gal
Loc de desfășurare: TIMISOARA, Librăria Cărturești, str. Mercy, nr. 7

Megaliti Conferinta - A3 - MIC
Megaliţii au reprezentat dintotdeauna una dintre formele enigmatice ale arhitecturii universale. Privindu-i îndeaproape, măreţia lor ne impresionează şi ne vine firesc a ne întreba cum i-a fost posibil omului din epoca neolitică să înalţe aceste monumente colosale? Este un fapt cunoscut că tehnologia modernă, cu toate instrumentele ei, nu a reuşit să reproducă, până în prezent, aceste structuri.

Un mare mister al megaliţilor îl reprezintă însă scopul în sine al acestora. Ce anume i-a determinat pe oameni, cu aproape 5 milenii în urmă să se adune în jurul lor şi să dea naştere unei veritabile civilizaţii megalitice? Alinierea ruinelor megalitice cu soarele la solstiţiu ne poate duce cu gândul la forme străvechi de observatoare astronomice.

Aceşti martori tăcuţi ai trecerii timpului ascund multe alte taine. Prin intermediul acestei prelegeri filosofice, Noua Acropolă vă invită la o călătorie într-un timp îndepărtat, pentru a descoperi mesajul megaliţilor şi relevanţa lor pentru omul actual.

Vă aşteptăm cu drag!

Întregul program al evenimentului Zilele Filosofiei, îl puteți consulta pe www.noua-acropola.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.