Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prelegere filosofică: Celții și moștenirea lor

0

Vă invităm să participați miercuri, 2 noiembrie 2016, începând cu ora 18:30 la o prelegere filosofică intitulată CELȚII ȘI MOȘTENIREA LOR.

Prezintă: Adrian GAL

Loc de desfășurare: Centrul Multifuncțional Bastion, str. Hector, nr. 4 – Bastionul Maria Theresia, corp C

afis-celtii-mic

Trecutul umanității reprezintă cheia ce deschide cufărul în care se ascunde identitatea prezentului, dar și globul de cristal în care putem vedea conturul traiectoriilor viitorului. Istoria este parte integrantă din noi, iar acțiunile noastre de azi au ecou în eternitate.

Istoria celților este o etapă importantă în evoluția civilizației europene, amprenta ei puternică fiind vizibilă și astăzi în unele zone ale bătrânului continent. Fie că inspiră prin mituri, legende, forme de artă, mod de viață, atitudine războinică sau apropiere de sacru, celții au fost o sămânță puternică ale căror roade le culegem în prezent.

Din temele abordate în cadrul prelegerii:

  • Evoluția istorică – rădăcini și răspândire
  • Organizarea și viața cotidiană
  • Viața și Moartea – “Tir na nOg”
  • Religia celtă – natura însuflețită
  • Druizii – păstrători ai valorilor
  • Celții și războiul
  • Misterul moștenirii celte

Intrarea este liberă.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.