Lansarea „Romanian Cinema Inside Out” și proiecția lungmetrajului „Lemonade” la Cinefemina

0

Un bogat meniu pentru cinefili a fost pregătit, cu sprijinul Creart, de șapte instituții membre ale EUNIC România: Ambasada Spaniei, Ambasada Suediei, Delegația Generală Valonia-Bruxelles, Forumul Cultural Austriac, Fundația Culturală Greacă, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Român, Institutul Goethe și Institutul Polonez. Festivalul Cinefemina, care are loc în perioada 8-18 iunie, vă așteaptă, în fiecare seară de la ora 21.30, la Grădina cu Filme (Creart, Piața Alexandru Lahovari 7), unde puteți viziona filme din Suedia, Polonia, Spania, Austria, Germania, Grecia, Belgia și România.

„Lemonade”, lungmetrajul de debut al Ioanei Uricaru, distins cu premiul pentru cea mai bună regie la Festivalul de Film de la Sarajevo 2018, este propunerea Institutului Cultural Român, prin Biroul EUNIC, în cadrul Festivalului, și va putea fi urmărit joi, 17 iunie, ora 21.30.

Mara, o mamă singură în vârstă de 30 de ani, se căsătorește cu Daniel (un american) în timp ce se află în Statele Unite cu un job temporar de asistentă medicală. Atunci când parcursul ei pentru a obține cartea verde ia o turnură neașteptată, Mara este silită să se confrunte cu un adevăr neplăcut.

Biletele se pot achiziționa online, accesând linkul: Bilete online | Eventbook.

Tot în cadrul Festivalului Cinefemina va avea loc marți, 15 iunie, ora 18.30, lansarea națională a antologiei de critică de film „Romanian Cinema Inside Out: Insights on Film Culture, Industry and Politics 1912-2019”, coordonată și editată de Irina Trocan. Cartea a fost editată de Institutul Cultural Român în 2019, cu ocazia Festivalului Internațional Europalia 2019-2021, când România a fost țară invitată.

La eveniment va participa Irina Trocan (editor și coordonator al antologiei), precum și o parte dintre autorii textelor incluse in volum.

Antologia este disponibilă în librăriile Cărturești.

*Intrare liberă pe bază de rezervare
**Rezervări pe Eventbook.ro și la casa de bilete CREART
***Vă rugăm să consultați Regulamentul Grădinii înainte de a achiziționa bilete: https://www.creart.ro/gradina-cu-filme-cinema/
**** Rezervările își pierd valabilitatea cu 30 de minute înainte de începerea evenimentului, dacă cei care au făcut rezervarea nu anunță în prelabil că vor întârzia. Din acel moment, accesul se face în ordinea sosirii, în limita locurilor disponibile.

Deschiderea Festivalului Cinefemina a avut loc marți, 8 iunie, ora 20.30, cu o expoziție de portrete dedicate regizoarelor incluse în program, precum și cu un trailer de prezentare a festivalului.

Cinefemina este o recunoaștere a excelenței artistice a femeilor, dar și o salvare de la uitare a unor nume marcante, care, încă din perioada filmului mut, au contribuit la nașterea și maturizarea celei de-a șaptea arte. Mai multe detalii: https://bit.ly/3gkw53S

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.