Festivalul de filme pentru copii KINOSAGA revine la Drobeta-Turnu Severin

0

Festivalul de filme pentru copii KINOSAGA

între 27 și 30 septembrie 2023 la Drobeta-Turnu Severin

Asociaţia ENKIDU anunță lansarea ediției din acest an a Festivalului de filme pentru copii Kinosaga.4 ce va avea loc între 27 și 30 septembrie la Palatul Culturii ‘Teodor Costescu’ din Drobeta-Turnu Severin.

Festivalul își propune să-și întâmpine spectatorii mici și mari cu o selecție de filme, cluburi de lectură, ateliere și discuții. 

KINOSAGA.4 exploatează si promoveaza in Romania peste 20 de productii de film, organizeaza ateliere tematice in jurul filmelor și cluburi de lectură cu autori reprezentativi pentru literatura europeana si natională pentru copii.

Festivalul este urmat de o caravana adresată localitatilor din zonele cu o dezvoltare sociala, culturala si economica foarte scazute, dar si centrelor de copii institutionalizați din zona Mehedinti.

Targetul principal al proiectului este definit de copiii din localitatile cu acces limitat la cultura.

Această nouă ediție are o sectiune pentru adolescenti cu filme care au ca temă respectarea naturii și importanța reciclării.

Cu ocazia festivalului și a caravanei se lansează în școlile din MH platforma de streaming EU Youth CInema: Green Deal cu producții de film și informații relevante despre mediu. Profesorii și copiii vor fi înscriși gratuit, învata cum sa o folosească pentru a putea susține cursuri având acces la materiale traduse în limba română, realizate de specialiști europeni din domeniul educației, ai cinematografiei și ai mediului.

Programul de proiecții este completat de ateliere și cluburi de lectură.

Intrarea este liberă.

Kinosaga este organizat de Asociația ENKIDU în parteneriat cu: Palatul Culturii ‘Teodor Costescu’ din Drobeta-Turnu Severin, Ambasada Norvegiei la București, Norwegian Film Institute, Ambasada Danemarcei în România, Danish Film Institute, Ambasada Suediei la București, Swedish Institute, Swedish Film Institute.

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri media: Radio România Cultural, Cinemagia, Ziarul Metropolis, LiterNet, Movie News, CineGhid, AARC – All About Romanian Cinema.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.