Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concert extraordinar de colinde / Timisoara, 13 decembrie 2010

1

Flores Castelli concert extraordinar de colinde
conducerea muzicală: prof. Adina Covaci

Luni, 13 decembrie 2010, ora 10.30
Filarmonica de Stat Banatul (Sala Capitol)

Invitaţi speciali:
Lăcrimioara Cristescu (solistă  a Operei Române Timişoara)
Dan Patacă (solist al Operei Române Timişoara)
Victor Miclăuş – chitară bass
Horea Crişovan – chitară
prof. Roxana Coşereanu – pian
Marcelle Poaty – pian

Atelierul de Muzică Medievală al Muzeului Banatului Timişoara şi-a demarat activitatea la sfârşitul anului 2008, înfiinţând corul de copii “Flores Castelli”. Deşi cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani, preşcolarii şi şcolarii au abordat piese din repertoriul medieval, fapt ce le-a conferit unicitatea, cel puţin pe teritoriul României.

Cu seriozitatea specifică unui profesionist şi cu o dăruire aparte asupra segmentului de elevi de vârstă mică, d-na prof. Adina Covaci, şeful catedrei de canto din cadrul Colegiului Naţional de Muzică “Ion Vidu”, preia din acest an conducerea muzicală a grupului de copii.

Pe lângă muzică, în cadrul atelierului, copiii fac cursuri de mişcare scenică, tehnica vorbirii şi dicţiei, îndrumaţi de actriţa Marilena Boeru.

Pentru a întregi imaginea şi atmosfera medievală, corul este înveşmântat în costume de scenă ce respectă adevărul istoric al epocii ca şi croială, cromatică şi accesorizare – decizie atent vegheată şi supervizată de muzeografi şi specialişti în vestimentaţia medievală.

Astfel, prin repertoriu, prin rezonanţa limbii latine, prin costume şi atitudine, dar şi prin spaţiul de desfăşurare a activităţii (Castelul Huniade – cea mai veche clădire din oraş), împletite în cel mai fericit mod, ne-am străduit să refacem, parţial cel puţin, tabloul medieval al urbei.

Sfintele Sărbători de iarnă ne prilejuiesc o nouă întâlnire cu micii artişti, care îşi doresc prin modul lor muzical unic, să vă facă cele mai sincere urări cuvenite şi să vă aducă în suflete o fărâmă din magia Crăciunului de altă dată.

Vă dorim tuturor “Crăciun fericit!”, sănătate, bucurii, doar gânduri frumoase şi un călduros  “La mulţi ani!”
Intrarea se face pe baza de invitatie.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.