Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Arhitectură şi regalitate, curs online la Fundația Calea Victoriei

0

România s-a dezvoltat impetuos în perioada sa monarhică, inclusiv prin urbanism şi arhitectură, instrumente prin intermediul cărora s-a exercitat şi gândul suveranilor români.

Dacă vrei să afli povestea, înscrie-te la cursul online Ahitectură și Regalitate susţinut de arhitectul Augustin Ioan, la Fundația Calea Victoriei.

Din 11 ianuarie, în trei întâlniri online, programate săptămânal în serile de marți de la ora 19:00, vei descoperi povestea unor membri ai familiei regale care au promovat stilurile de urbanism și arhitectură consacrate prin eleganţă  – Carol I, Ferdinand, Regina Maria, Carol al II-lea.

Vei afla care este relaţia dintre monarhia română şi arhitectura patriei, pe câteva niveluri de semnificaţie:

  1. În primul rând, contribuţia proprie, directă, la constituirea ansamblului Peleş/Pelişor/Foişor, a Palatului Regal şi al Palatului Cotroceni, a Castelului Săvârşin;
  2. Influenţa în simbolistica pavilioanelor regale la diferitele expoziţii naţionale (1906), festivaluri (precum Muncă şi Voie Bună), târguri internaţionale/mondiale;
  3. Influenţa indirectă în urbanismul şi arhitectura capitalei şi a marilor oraşe ale României dinainte şi de după Primul Război Mondial.

Dacă ai întrebări sau vrei să dăruieșți un curs sau un voucher cadou, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Cursul are loc online, live, pe zoom.us.

Vă rugăm să ţineţi cont de data şi ora la care au loc întâlnirile, evenimentele nu se înregistrează. Cu o zi înainte de data începerii, veți primi un link cu ajutorul căruia veţi accesa evenimentul pe Zoom.us.

Lector:  Augustin IOAN

Dată: 11 ianuarie 2022

Oră: 19:00

Ateliere: 3

Frecvenţă: săptămânal, marți

Durată: o întâlnire durează 2h

Tip: Teoretic

Varsta Minimă: 16 ani

Cost:240 de lei, total pentru 3 întâlniri

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.