Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

AMBASADA – Rezidența Antreprenorială @ Timișoara

0

Într-o perioadă care s-a dovedit a fi extrem de dificilă pentru antreprenoriatul creativ și social, AMBASADA, inspirată și susținută de UniCredit Bank, își propune să susțină acei antreprenori rezilienți printr-o rezidență subvenționată.

Programul “Rezidența Antreprenorială inspirată de UniCredit Bank” se adresează business-urilor din zona industriilor creative și sociale care au o vechime mai mare de 1 an și pentru care gestionarea unui punct de întâlnire cu publicul larg și comunitatea de clienți înseamnă un sprijin important în dezvoltare. În cadrul acestui program, doi câștigători vor primi un pachet de servicii și beneficii ce poate reprezenta un avantaj competitiv relevant:

  • Un spațiu subvenționat, personalizabil, specific business-ului, timp de 6 luni
  • Acces la comunitatea de antreprenori din building.a.community
  • Buget de 1000 de euro pentru personalizarea spațiului de întâlnire cu clienții
  • Evaluarea business-ului
  • Consultanță specifică pe 3 arii prioritare rezidentului
  • Eveniment de lansare a Rezidenței
  • Buget de 600 de euro pentru promovare pe perioada Rezidenței
  • Un grant de digitalizare post-proiect, acordat pentru o rezidență de succes, de 1.500 de euro urmărind una dintre cele trei direcții dezvoltarea unui canal de vânzare online, digitalizarea comunicării de marketing cu clienții sau furnizorii sau digitalizarea proceselor (ex: procese de producție, contabilitate, gestiune, semnatură electronică).

Pentru a accesa Rezidența Antreprenorială inspirată de UniCredit Bank, antreprenorii creativi și sociali se pot înscrie în competiție până pe data de 5 iunie, completând formularul: http://www.plai.ro/ambasada/rezidenta-antreprenoriala.html

Calendarul programului de rezidențe este:

Dată limită pentru aplicare: 5 iunie

Proces de selecție: 15 Mai – 15 Iunie

Prima rezidență: 1 iulie – 31 Decembrie

A doua rezidență: 1 ianuarie – 30 Iunie

Anca Ungureanu, Director Identitate și Comunicare în cadrul UniCredit Bank: “Rămânem alături de antreprenoriatul creativ și social prin programul «Rezidența Antreprenorială» dezvoltat de AMBASADA pentru platforma de building.a.community. După patru ani în care, prin intermediul programului nostru Academia Minților Creative, le-am oferit antreprenorilor informații pentru a înțelege mai bine provocările cu care se confruntă, anul acesta le oferim suport în a găsi soluțiile pentru a-și continua activitatea și dezvoltarea într-un spațiu fizic dedicat afacerii lor. În plus, prin bursa pentru digitalizare pe care o oferim în cadrul programului, vrem să îi încurajăm să preia în activitatea lor proiecte cu o componentă digitală, care să îi ajute să fie mai eficienți în actualul context de business”.

Andreea Iager-Tako, co-fondator AMBASADA: „Am beneficiat cu AMBASADA de un sprijin de 8 luni printr-un program de startup-uri și nu am putea să uităm cât de provocator a fost pentru noi perioada de consolidare, după aproximativ 1 an al începuturilor. Anul trecut ne-am lăsat ghidați de empatie și așa s-a născut building.a.community – un loc unde modele foarte diferite de operare din zona industriilor creative și sociale se deschid comunităților lor, au spații diferite și totuși sunt în continuare împreună, colaborând și astfel, crescând sustenabil într-o perioadă când pare mai ușor să renunți… Ne dorim să avem alături și alți antreprenori care s-au încăpățânat să încerce, pivoteze, lucreze mult pentru comunitățile lor și, cu ajutorul UniCredit Bank, să simtă că nu sunt singuri și să primească un sprijin care să îi ajute să testeze, inoveze și să ajungă la mai mulți oameni!”

Despre UniCredit Bank:

UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

Despre AMBASADA și building.a.community:

AMBASADA este o structură de economie socială fondată de Centrul Cultural PLAI în 2015, cu scopul de susține comunitățile locale orientate spre impact pozitiv din domenii creative și non-profit. Un centrul cultural independent, AMBASADA este primul de acest gen din România parte din rețeaua internațională TransEuropeHalles și recent, fondator și al unei noi structuri de antreprenoriat – Faber.community – care duce mai departe misiunea de a valoriza și păstra patrimoniul industrial local.

În 2020, parte din proiectul Cultural and Creative Spaces and Cities, AMBASADA a lansat în curtea Azur o grădină comunitară, ca mai apoi, la semnalele primite din partea comunității sale active, un spațiu hibrid de lucru și întâlnire cu comunitatea: building.a.community

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.