Investory face accesibilă educația financiară pentru copii

0

București, 6 decembrie 2022: Investory lucrează la platforma gratuită de educație financiară, sub forma unui curs interactiv cu lecții esențiale, dedicat copiilor cu vârsta între 6 și 10 ani. Platforma web Investory face accesibilă învățarea cu ajutorul mai multor formate de lecții, în funcție de stilul preferat de învățare (scris, vizual, ascultat, joc etc.)

În România, nivelul de alfabetizare financiară este cel mai scăzut din Europa (8%), ceea ce înseamnă că peste jumătate din români întâmpină dificultăți financiare în viața de zi cu zi. La nivel de educație, studiile arată faptul că ea trebuie făcută de la o vârstă fragedă, cu lecții adaptate de învățare. Interesul pentru stăpânirea noțiunilor financiare de bază a crescut în ultimii doi ani odată cu pandemia, când s-au făcut anumite demersuri în această direcție, precum introducerea unor cursuri de educație financiară în anumite școli ca materie opțională.

Investory a pornit în misiunea de educație financiară pentru copii ca un joc video, ce folosește metode de educație moderne, interactive și adaptate vârstei școlare primare. Copiii învață astfel cele mai importante lecții despre bani și finanțe, fără ca măcar să simtă. Disponibil în App Store și Google Play, de la lansare și până în prezent, jocul are 241.000 de utilizatori, ce petrec în medie 23 de minute accesând misiuni din universul Investory, atât în limba română cât și în engleză. Utilizatorii provin din 49 de țări printre care România, Statele Unite, Marea Britanie, Turcia, Italia, Suedia, Olanda (sau chiar Filipine, Indonezia, Arabia Saudită).

Noua platformă de învățare Investory va fi un curs gratuit interactiv (text, video, imagini și fise de lucru) din care copiii de 6-10 ani din România să poată învăța lecțiile esențiale de educație financiară. Platforma poate fi folosită și de copiii care au jucat Investory (recomandat, pentru aprofundare) dar și de cei care nu au făcut-o, lecțiile fiind de sine stătătoare. Vor exista lecții în mai multe formate, dar și mini-quiz-uri pentru ca cei mici să își testeze progresul și să avanseze într-un mod treptat. De asemenea, va exista o librărie cu fișe de lucru pe care părinții o vor putea accesa oricând au nevoie de acele materiale.

„Platforma gratuită de învățare Investory vine ca o completare a activităților pe care le-am făcut până acum, pentru promovarea educației financiare în rândul copiilor din România. Vrem să oferim încă o modalitate sau, mai mult spus, înca un format din care copiii și părinții să poată alege. Platforma este, practic, un curs online cu lecții video, text și infografice, urmate de quiz-uri. Va exista, de asemenea, și o librărie digitală cu fișe de lucru.” – Monica Țărmure, CEO Investory

Investory, proiect finanțat cu 5.000 de euro în cadrul acceleratorului anual dedicat soluțiilor tehnologice educaționale Innovators for Children 2022, este un joc de educație financiară pentru mobil și tabletă, potrivit pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani. Investory este o resursă de educație potrivită pentru copii, care le vorbește pe limba lor și care îi ajută să construiască un plan, să îl urmărească, să experimenteze, să învețe din greșeli și să gândească rațional și critic.

Programul de accelerare Innovators for Children și-a ales câștigătorii ediției 2022 în luna septembrie, în cadrul evenimentului Pitch Day, unde nouă antreprenori au prezentat nouă soluții pentru wellbeingul și educația copiilor și a adolescenților din România. În urma selecției juriuluiManuscritoONE Learning și Investory au fost desemnați câștigători și au fost selectați pentru a doua etapă a programului, în care au învățat noțiuni importante de business, dar și despre industria în care activează. 

Startupurile câștigătoare își vor prezenta evoluția din lunile de program, impactul și experiența de accelerator, precum și planurile de viitor în cadrul evenimentului final 3 soluții digitale pentru educația copiilor. Cei care doresc să urmească live evenimentul final sunt invitați să se înscrie aici.

Ediția 2022 a acceleratorului Innovators for Children este organizată de Impact Hub Bucharest și Impact Hub Basel, alături de partenerul strategic UiPath Foundation și sponsorii BRD și Mastercard.

Despre Innovators for Children   

Innovators for Children este un accelerator dedicat startupurilor și ONG-urilor care aduc un impact pozitiv pentru starea de bine și dezvoltarea copiiilor și adolescenților cu ajutorul tehnologiei, prin inovare scalabilă. În cele 4 ediții ale programului au fost selectate 44 de proiecte, dintre care 15 au primit finanțare totală de peste 250.000 de euro. 

Despre Impact Hub Bucharest 

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de peste 3.000 de membri în București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țări. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.

Despre Impact Hub Basel 

Impact Hub Basel susține antreprenorii sociali și inovația sustenabilă. Organizația își propune să promoveze interacțiunea dintre membri și diferiți stakeholderi, prin diferite resurse, cum ar fi evenimentele, spațiul de coworking, programe de incubare, ideație și accelerare. Astfel, își dorește să creeze un ecosistem colaborativ unde inovația și schimbarea sunt încurajate, unde accesul la resurse de calitate, inspirație și informație este ușor și unde comunicarea și conectarea cu oameni diverși, cu aptitudini variate, este facilitată. 

Despre UiPath Foundation  

UiPath Foundation este o organizație non-guvernamentală care derulează programe menite să susțină copiii din medii vulnerabile să-și atingă potențialul și să se dezvolte alături de comunitățile lor, prin accesul egal la educație și prin dezvoltarea competențelor secolului al 21-lea. UiPath Foundation a fost  fondată de compania UiPath în ianuarie 2019 și acționează ca o organizație independentă. Începând cu copiii din România și India, UiPath Foundation derulează, în parteneriat cu organizații non-profit cu impact la nivel local, regional și național, programe educaționale care răspund multiplelor nevoi ale copiilor care se confruntă cu sărăcia.  

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de peste 3.000 de membri în București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țări. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.