Grupul CEZ în România premiat de Majestatea Sa Margareta a României la categoria Civism pentru un Viitor Sustenabil, la Seara Palatului: Recunoașterea Onorifică a Curajului Civic – România și Republica Moldova

0

Călătoria Binelui a făcut un popas chiar în Sala Tronului de la Palatul Regal datorită proiectului Harta Școlilor și Liceelor Verzi. Echipa CEZ România a primit cu onoare recunoașterea din partea Casei Regale a României, pentru implicarea în domeniul sustenabilității și pentru impactul adus în comunitățile din care face parte, după ce a dotat 11 instituții de învățământ cu panouri fotovoltaice.

O atenție importantă este acordată de CEZ orientării către viitor. Cei patru piloni pe care ne sprijinim activitatea de CSR este educația generațiilor viitoare, protejarea mediului înconjurător, dezvoltarea regională și sănătatea. O inițiativă care unește 2 scopuri comune este Harta Școlilor și Liceelor Verzi

Primii pași…

CEZ a început această inițiativă în septembrie 2019, când a instalat și inaugurat un sistem de panouri fotovoltaice pe acoperișul Școlii Gimnaziale Mușătești (Argeș) cu o capacitate de 15 kWh.

Apoi, în 2021, a dotat alte 9 instituții de învățământ cu panouri fotovoltaice care produc împreună, anual, 200.000 kWh energie verde și reduc emisiile de CO2 cu 60 t.

Peste 3.000 de elevi și cadre didactice se bucură acum de energie verde, la 9 licee: Liceul Astra Pitești; Liceul Tehnic Energetic Craiova; Liceul Energetic Târgu Jiu; Liceul Tehnologic Nr. 1 Alexandria; Liceul de Transporturi Auto Drobeta-Turnu Severin; Liceul Tehnologic „Ferdinand I” Râmnicu Vâlcea; Liceul Tehnologic „Alexe Marin” Slatina; Colegiul Economic al Banatului Montan Reșița; Colegiul Național “Mihai Eminescu” Constanța.

Extinderea Hărții Școlilor și Liceelor Verzi a continuat și în 2023 cu Școala Gimnazială Matei Basarab din Pitești, câștigătoarea concursului 10 la energie. 

Grupul CEZ în România rămâne alături de comunitățile locale din care face parte și în viitor

„Primim cu onoare și bucurie această recunoștere a Civismului pentru Viitor Sustenabil din partea Casei Regale a României. Munca, investițiile, dar și energia care vine de la oameni ne determină să ajungem la rezultate care au impact real în educație: peste 3.500 de elevi și profesori își desfășoară activitatea în instituții de învățământ dotate cu panouri fotovoltaice. Este un moment unic pentru noi și mulțumim Casei Regale și partenerilor noștri din comunitățile din care facem parte, reușita este a noastră, a tuturor.”-  Angelica Barbu, Chief People and Brand Officer CEZ România.

Grupul CEZ în România face constant demersuri pentru un viitor verde: de la producția de energie verde în cel mai mare parc eolian operațional pe uscat din România și la sistemul hidroenergetic de lângă Reșița, până la campanii de educare și sprijin în ceea ce privește eficiența energetică. Tot aici intră și inițiativele ce au ca scop reducerea fenomenului de sărăcie energetică în rândul comunității: 2 ediții de succes Adăpost cu Energie (2021 și 2022), în urma cărora a fost montată tâmplărie eficientă energetic în locuințele a 5 copii premianți, proveniți din familii vulnerabile și au fost înlocuite electrocasnicele vechi cu unele moderne, eficiente, în căminele a 15 copii proveniți din familii monoparentale.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.