Schneider Electric anunta ca Google, ASM si HP s-au alaturat programului Catalyze pentru decarbonizarea lantului de aprovizionare pentru semiconductoare

0

Schneider Electric a anuntat ca Google, ASM si HP s-au alaturat programului Catalyze, care isi propune sa accelereze accesul la energie regenerabila in lantul global de valoare pentru semiconductoare si in peisajul furnizorilor pentru IT, in calitate de noi sponsori globali.

Programul – primul de acest fel – a fost anuntat pentru prima data in iulie, avand ca sponsori companiile Intel si Applied Materials. Anuntul ca alte trei companii tehnologice de top s-au alaturat acum in calitate de sponsor fondatori coincide cu Conferinta COP28 a Natiunilor Unite privind schimbarile climatice, conferinta care are loc in Dubai.

Catalyze incurajeaza furnizorii din intregul ecosistem al industriei semiconductoarelor sa colaboreze pentru tranzitia lantului valoric catre surse regenerabile de energie. Participantii sunt incurajati sa isi asume angajamente legate de decarbonizare si sa ia masuri colective prin achizitionarea de energie regenerabila, valorificand puterea comuna de cumparare.

Tranzitia energetica in cadrul lantului valoric este imperativa. Potrivit unui studiu recent al SEMI Semiconductor Climate Consortium, amprenta de carbon a industriei semiconductoarelor a fost echivalenta cu 500 de milioane de tone de CO2 in 2021 – cu 16% provenind din lantul de aprovizionare. Prin tranzitia furnizorilor catre surse de energie cu emisii reduse de carbon si sprijinirea acestora in alte actiuni de decarbonizare, cum ar fi electrificarea, industria poate avea un impact semnificativ asupra emisiilor sale din Scope 3.

Programul Catalyze urmareste sa:

  • Combine puterea de cumparare a energiei de-a lungul lantului valoric al semiconductoarelor pentru a accelera implementarea proiectelor de energie regenerabila
  • Ofere furnizorilor – care este posibil sa nu aiba aceasta capacitate pe cont propriu – oportunitatea de a participa pe piata contractelor de achizitie de energie electrica la scara de utilitate (PPA).
  • Permita oricarei companii din acest domeniu (furnizori pentru IT) sa se alature 
  • Creasca gradului de constientizare a disponibilitatii energiei regenerabile in anumite regiuni globale in care lantul valoric al semiconductoarelor este operational
  • Valorifice numeroasele angajamente ale platformelor educationale si tehnologice digitale pentru a determina initierea de actiuni masurabile in decarbonizarea lantului de aprovizionare

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem ca accesul la electricitate si la tehnologie, prin intermediul unor solutii inteligente, este un drept fundamental al omului.

Furnizam solutii digitale in domeniul energiei si al automatizarii, in scopul asigurarii eficientei si sustenabilitatii. Imbinam cele mai bune tehnologii de automatizari, software si servicii integrate pe zona energetica in timp real, pentru locuinte, cladiri, centre de date, infrastructura si in diferite industrii.

Ne-am luat angajamentul sa descoperim posibilitatile infinite ale unei comunitati deschise, globale, inovatoare, care ne impartaseste telul si valorile. https://www.se.com/ro/ro/ 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.